Cikkek Belsõépítészet témakörben

Falfestés egyszerûen 2. rész

2013. május 11.

A festéshez mindenki ért. Elméletben. A legtöbben azonban csalódnak a végeredményben, ha nem készültek fel alaposan elõtte. Minisorozatunk második részében a leggyakoribb festékfajtákat vesszük át, valamint rátérünk magára a festésre.


Falfestés egyszerûen 1. rész

2013. május 8.

A falak festésérõl sokan azt hiszik, hogy egyszerû munka. Leginkább a televíziós hirdetéseknek köszönhetõ ez a tévhit, amelyekben általában csak annyit látunk, hogy mosolytól sugárzó arccal elkezdik festeni a falat, majd egy hirtelen vágás után az egész szoba új színben pompázik, szereplõnk pedig még mindig makulátlanul tiszta ruhában, cseppet sem elfáradva, boldogan mosolyog tovább. Na, a festés nem ilyen.


Ezekre figyeljünk, ha saját kezûleg szeretnénk csempézni

2010. szeptember 23.

Korábbi cikkeinkbõl kiderült, milyen szempontok alapján érdemes a burkolólapokat kiválasztani, illetve hasznos tanácsokat kaptunk a járólap fektetéséhez. A Gamma Kerámia jóvoltából most arról lesz szó, milyen alapvetõ szabályokat kell betartanunk csempézés során.


A leggyakrabban elkövetett gipszkarton szerelési hibák

2009. július 29.

A Rigips szárazépítési rendszerek az általános alapelvek és szabályok betartása mellett biztonságosak és hibamentesek. Ennek ellenére a gyakorlatban elõfordulhatnak szerelési hibák, melyek a gipszkarton vagy gipszrost szerkezetek megrongálódásához vezethetnek. A szerelési hibákat elsõsorban a technológiai fegyelmezetlenség és az ismerethiány okozza, valamint a nem megfelelõ és a rendszerhez nem tartozó elemek használatával hozhatók összefüggésbe. A gipszkarton szerkezetek hírnevét csorbító, mindenképpen elkerülendõ szerelési hibákat szedtük össze mai cikkünkben.


Fürdõszoba átalakítás gipszkartonnal 2. rész

2009. május 3.

Az elõzõ részben hasznos útmutatást kaptunk azt illetõen, hogyan kell a gipszkarton lapokat megmunkálni és rögzíteni. A mai részben a vezetékek és csövek elhelyezésérõl, valamint a végleges felület kialakításáról fogunk beszélni.


Gipszkarton fal burkolása

2009. május 1.

Milyen burkolattal lehet ellátni a gipszkarton falakat? Kell-e kezelni valamivel a gipszkartont, mielõtt csempével, vagy egyéb burkolóanyaggal látjuk el? Mi az a „fazékidõ”? Csak néhány kérdés azok közül, melyekre választ kapunk a cikkben.


Fürdõszoba átalakítás gipszkartonnal

2009. január 13.

A gipszkarton lapokról kevesen gondolnák, hogy vizes környezetben is jól használhatók. Létezik azonban olyan Rigips termék, amivel akár a fürdõszobát is átalakíthatjuk. A megfelelõ szerelési lépésekhez igazodva új fürdõszobánk rövid építési idejével, valamint modern kinézetével kellemes meglepetést fog okozni.


Csináld magad – Gipszkarton álmennyezet 2. rész

2008. október 23.

A Rigips gipszkarton álmennyezetek a födém modern, gyors és tiszta takarását teszik lehetõvé. Hang- és hõszigetelõ anyag beépítése esetén ezen értékek javítása mellett a vezetékek elrejtésének elõnyét is nyújtják.


Csináld magad – Gipszkarton álmennyezet

2008. október 16.

A Rigips gipszkarton álmennyezetek a födém modern, gyors és tiszta takarását teszik lehetõvé. Hang- és hõszigetelõ anyag beépítése esetén ezen értékek javítása mellett a vezetékek elrejtésének elõnyét is nyújtják.


Csináld magad: Gipszkarton válaszfal

2008. október 7.

Nincs lehetõség új gyerekszobát építeni, de a régit talán ketté lehetne osztani? Jó lenne a garázsból egy kisebb barkács mûhelyet lerekeszteni? A Rigips nem csak az alapanyagot adja az ilyen ötletek könnyû és gyors megvalósításához, de hasznos tanácsokkal is segíti az Építési Portál olvasóit!