Cikkek Burkolat témakörben

Ékszerdoboz a fák között

2015. december 18.

A völgyben megbújó, fákkal körbevett, két részből álló korabeli épület tetőjének felújítása során fontos szempont volt, hogy a munkálatok után minél több fényhez juthasson a ház. Hogyan oldotta ezt meg az építész? Milyen szerep jutott ebben a tetőre került sötét színű Eternit síkpalának? Nézzük!


Eternit síkpala: izgalmas fedéskép szálcementből

2015. szeptember 8.

Legyen szó modern új épületről, vagy felújításról egyre több családi házon jelenik meg, egyre kedveltebb mind a szakemberek, mind az építkezők körében a modern szálcement alapanyagból készülő Eternit síkpala. Ha eldöntöttük, síkpala lesz a tetőn, a döntések sorának még nincs vége: válogathatunk a színek, felületek, sőt a fedési módok között is.


Elegáns síkpala homlokzaton és tetőn

2015. május 20.

A letisztult vonalvezetésű épületekhez, egyszerű vagy karakteresen szögletes formákhoz egyre gyakrabban alkalmazott tetőfedő anyag az Eternit síkpala, amely különböző rakási módjaival különböző stílusú tetők építését eredményezi. Sőt a homlokzatra fordulva igazán figyelemre méltó homlokzati kialakítást, szemet gyönyörködtető látványt nyújthat.


Hogyan előzzük meg a fagykárt, és mit tegyünk, ha már megtörtént a baj?

2013. november 26.

A tartós hideg idő miatt egyre többen találják szembe magukat azzal, hogy a járdán és a teraszon csúnya nyomott hagytak a mínuszok. Sok esetben viszont a kémények adták meg magukat a fagyos időnek. Hogyan lehet kijavítani a hibákat, illetve mit kell tennünk a megelőzés érdekében? Cikkünk minden kérdésre választ ad.


Elsõ „simítások”

2012. december 21.

Amikor megvettük az új lakást, már alig vártam, hogy nekilássunk a felújítási munkálatoknak és saját ízlésünk szerint alakítsuk át az új otthont. Gondolataim csak az új bútorokon, a tapéta kiválasztásán és a falak színein jártak. Esztétikus, színes terekre vágytam, dekoratívan berendezett kis fészekre. Kis csalódást okozott, amikor rájöttem, hogy a munka már jóval ezelõtt megkezdõdik, hiszen csak akkor lesznek szépek a színek, minták, ha a felület sima, egyenletes. Tehát kezdtük a gletteléssel. (x)


Mitõl fagyálló egy járólap? Mi az a PEI érték? Mi számít I. osztályú burkolólapnak?

2012. november 17.

Mit is jelentenek az oly sokszor használt nevek és tulajdonságok, amelyeket a burkolólapok csomagolásán lévõ tájékoztatóban olvashatunk, vagy az építõanyag-kereskedésekben hallhatunk? (x)


Csempét csempére, avagy újat a régire

2012. november 13.

Egy házon, lakáson mindig van alakítani való, terveink, kívánságaink pedig egyre csak gyarapodnak. A kevés szabadidõ, a szükségesnél kevesebbnek ítélt pénz esetleg a rendetlenségtõl, piszoktól való félelem ne vegye el kedvünket a lakás dekorálásától, csinosításától, talán az is elegendõ, ha jól átgondoljuk a lehetõségeket.


’Kõ kövön marad’ – kõburkolatok természetesen
Néhány egyszerû, ámde annál hasznosabb ötlet, hogyan lehet idõtálló, esztétikus és természetesen szép bel- vagy kültéri kõburkolatunk!

2012. szeptember 3.

Az elmúlt években azt lehet mondani, otthonainkban töretlen a tégla és a természetes kõburkolatok térhódítása. A különféle természetes kõburkolatok árkategóriái rendkívül változóak és igen széles skálán mozognak a kõ fajtájától, alakjától és származási helyétõl függõen, azonban mindegyiknél ugyanolyan fontos a megfelelõ aljzat elõkészítése és a színben hozzá illõ, megfelelõ típusú fuga kiválasztása, kellõ odafigyeléssel történõ kivitelezése, és ha már elkészült, a folyamatos karbantartás. (x)


Praktikus design megoldások a fürdõszobában
Álmodozni jó és néha kell is!

2012. augusztus 10.

A manapság trendinek számító design magazinokat lapozgatva mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon mikor lesz nekem ilyen csodaszép fürdõszobám?


Fürdõfelújítás 24 óra alatt

2012. június 11.

A jó burkolónak, festõnek gyakori ismérve, hogy a naptárában nehéz rövid idõn belül akárcsak egy szabad hetet is találni, hiszen az építkezést, felújítást végzõk egymásnak ajánlják. Gyakran pedig nem is kell még annyi sem, különösen, ha az ajánlott szakember tisztában van azokkal a praktikákkal (vagy hívjuk a praktikákat inkább modern anyagoknak?), amelyek a kivitelezési idõt csökkentik, hiszen az õ ideje mellett a miénk is drága. (x)