Cikkek CSINÁLD MAGAD! témakörben

CSINÁLD MAGAD! alkategóriái

Asztaldíszítési ötletek húsvétra

2014. április 16.

Közeleg a húsvét, ismét útra kelünk és látogatóba megyünk, vagy otthon maradunk, és a vendégek fogadására készülünk. Ha utóbbi vár ránk, érdemes a vendégváró menü mellett arra is gondolnunk, hogy miként fogjuk ünnepi asztalunkat díszíteni. Az ízlésesen terített asztal mellé szívesebben ülünk le, és a legegyszerűbb étel is kelendőbb lesz.


Húsvéti készülődés otthonunkban

2014. április 2.

Közeledik a húsvét, mely a tavasz egyik legjelentősebb ünnepe. A „nyuszivárás”, tojásfestés és locsolkodás a gyermekek számára is kedves szokások, szívesen kapcsolódnak be ők is az ünnepet megelőző készülődésbe. Néhány egyszerű, gyermekeinkkel együtt is elkészíthető dekorációval nagyon vidám hangulatot teremthetünk otthonunkban.


Hogyan előzzük meg a fagykárt, és mit tegyünk, ha már megtörtént a baj?

2013. november 26.

A tartós hideg idő miatt egyre többen találják szembe magukat azzal, hogy a járdán és a teraszon csúnya nyomott hagytak a mínuszok. Sok esetben viszont a kémények adták meg magukat a fagyos időnek. Hogyan lehet kijavítani a hibákat, illetve mit kell tennünk a megelőzés érdekében? Cikkünk minden kérdésre választ ad.


Fémek festése 2. rész – Mennyibe kerül?

2013. szeptember 19.

A csináld magad cikkekből sok hasznos információhoz juthat az adott téren laikus ember, ugyanakkor ezek az írások csak ritkán térnek ki arra, hogy egy-egy munka körülbelül milyen költségekkel jár. Ezzel a nem túl pozitív szokással szeretnénk most szakítani, ezért egy teljes cikket szánunk azoknak, akik nem csak a festésre szeretnének felkészülni, de szívesen tájékozódnának az aktuális árakról is.


Fémek festése, felújítása

2013. szeptember 4.

Szinte minden háztartásban akad olyan vas – vagy egyéb fémbõl készült – tárgy, ami idõközönkénti ápolást, festést igényel. Lépcsõket, korlátokat, kerítéselemeket, és leggyakrabban különbözõ tartószerkezeteket készítünk vasból, amely elsõsorban nem a vas viszonylagos alacsony árának köszönhetõ, hanem tartósságának és erejének. Ezeket a tulajdonságait azonban csak akkor tudja évtizedeken át megõrizni, ha megfelelõ védelemben részesül.