Cikkek ÉPÍTÉS, FELÚJÍTÁS témakörben

ÉPÍTÉS, FELÚJÍTÁS alkategóriái

Betonfúrás gyémánttechnológiával?

2014. április 14.

Betonfúrás a hagyományos vídiás, karbid élű szerszámokkal egészen addig volt kivitelezhető akadálymentesen...


Ötletek a gazdaságos tetőfelújításhoz

2014. április 3.

Elgondolkodott már azon, hogy egy tetőfelújítás után mennyi ideig nem szeretne a tetővel kapcsolatosan újabb kiadásokat? Önnek mit is jelent általában vagy éppen a tetőfelújítás esetén a gazdaságosság? Ha a gazdaságos építés és a hosszú távú tartósság egyszerre fontos, nézzen szét a Creaton hightech kerámia tetőcserepei között.


Napelem alapok – mihez kezdjünk 7500 paksnyi energiával?

2014. január 21.

A Magyarország területére eső napenergia 457.000 PJ (Peta Joule) nagyságú. A napelemeknek köszönhetően ezt az ingyen energiát könnyen a hasznunkra fordíthatjuk. Összehasonlításképpen: A paksi atomerőmű valamivel kevesebb, mint 60 PJ áramot termel évente, tehát joggal mondhatjuk, hogy komoly potenciál van a napenergiában. Szász Jánost, az elektromos fűtésekkel foglalkozó www.fut.hu tanácsadóját kérdeztük a témában.


Mik azok az üveg fűtőpanelek?

2013. december 10.

A modern fűtéstechnikai eszközöket forgalmazó cégeknél egyre gyakrabban találkozni egy különös új termékkel, amit az angolban elterjedt glass-heater elnevezés nyomán magyarul leginkább üveg fűtőpanelként szoktak nevezni. Mivel egy viszonylag új dologról van szó, nem igazán jelentek még meg a témában olyan cikkek amik feldolgozták volna, hogy hogyan is működnek ezek az üveg fűtőpanelek tulajdonképpen.


Hogyan előzzük meg a fagykárt, és mit tegyünk, ha már megtörtént a baj?

2013. november 26.

A tartós hideg idő miatt egyre többen találják szembe magukat azzal, hogy a járdán és a teraszon csúnya nyomott hagytak a mínuszok. Sok esetben viszont a kémények adták meg magukat a fagyos időnek. Hogyan lehet kijavítani a hibákat, illetve mit kell tennünk a megelőzés érdekében? Cikkünk minden kérdésre választ ad.