Cikkek Építés témakörben

Hogyan előzzük meg a fagykárt, és mit tegyünk, ha már megtörtént a baj?

2013. november 26.

A tartós hideg idő miatt egyre többen találják szembe magukat azzal, hogy a járdán és a teraszon csúnya nyomott hagytak a mínuszok. Sok esetben viszont a kémények adták meg magukat a fagyos időnek. Hogyan lehet kijavítani a hibákat, illetve mit kell tennünk a megelőzés érdekében? Cikkünk minden kérdésre választ ad.


Kerti csobogó, szökõkút építése házilag

2013. július 16.

Kisebb kerti szökõkutak, csobogók készítése viszonylag egyszerûen és olcsón kivitelezhetõ, akár szaktudás nélkül is.


Kerti tó építése saját kezûleg

2013. június 5.

Nem is oly régen még úgy élt a köztudatban, hogy a kisebb-nagyobb kerti tavak kialakítása csupán a módosabb réteg privilégiuma. Ma már azonban gyakorlatilag bárki hozzáfoghat saját kertjében egy tó építéséhez anélkül, hogy horribilis összegeket kellene áldozni rá. Mindössze néhány tanácsot kell megfogadnunk, és persze okosan beosztanunk az erre szánt pénzt. Lássuk, hogyan!


Nyársaló, grillezõ készítése házilag

2010. április 23.

Hamarosan megérkezik a nyár, itt az estébe nyúló kerti beszélgetések, és természetesen a szabad tûzön sütögetés ideje. Alig van olyan ember, aki ne hódolna ennek a szenvedélynek, hiszen a szabad tûzön sütött húsnak nem csak az íze más, de az egész tevékenység hangulatában van valami magával ragadó. Csináld magad cikkünkben ezért most ahhoz adunk útmutatót, hogyan kell elkészíteni egy esztétikus, praktikus, és persze tartós nyársaló, grillezõ helyet.


Térkõ lerakása saját kezûleg

2009. március 14.

A ház körüli „kisebb” építési munkálatok többségérõl azt hisszük, hogy szakember nélkül is menni fog. A térkövezés is ilyen. Általában munka közben derül ki, hogy talán mégis kellett volna legalább egy hozzáértõ a csapatba. Aggodalomra azonban semmi ok! Mai „csináld magad” cikkünkben nem csak a térkövezés folyamatát mutatjuk be, de rávilágítunk a leggyakrabban elkövetett hibákra is.


Csináld magad – zsaluzás, betonvasalás

2008. június 18.

Akár a betonozásról, a zsaluzat elkészítésérõl, vagy a vasalásról van szó, kijelenthetjük, hogy olyan, mint a biciklizés. Nem nagy kunszt! Annak, aki már tud!


Betonozás

2008. június 12.

„Betonozni könnyû!” – gondolják sokan. Valóban nem kell belõle diplomázni, de ami-lyen egyszerû feladatnak látszik, épp olyan könnyû elrontani is.