Cikkek Építkezés lépésrõl lépésre témakörben

Lábazat és szerelõbeton készítése

2012. július 19.

A legtöbb építtetõ soha nem találkozott még a szerelõbeton kifejezéssel, és sokan nem is tudják megkülönböztetni az aljzatbetontól. Cikksorozatunk mostani részében – ahogy a korábbiakban is – nem csak arra törekszünk, hogy bevezessük az Olvasót az építõipar rejtelmeibe, de hasznos tanácsokkal is szolgálunk azt illetõen, hogyan tudja a lehetõ legnagyobb magabiztossággal levezényelni az építkezés egyes meneteit. Jelen esetben a lábazat és a szerelõbeton építését.


Ezekre érdemes figyelni építkezés közben

2011. június 14.

Általában olyan munkák elvégzésére szoktunk szakembert fogadni, amelyeket mi magunk nem tudunk megoldani. Ilyen az építkezés is. Azonban egyre több építtetõ érzi úgy, hogy teljesen kicsúszott a kezébõl az irányítás, a munka és a költségek átláthatatlanná váltak, tulajdonképpen az építész irányítja az egész munkát, lassan már azt is õ mondja meg, milyen kádat kell vennünk.


Mire figyeljünk alapozás során?

2009. február 11.

Abban mindenki egyetért, hogy az építkezés egyik legfontosabb mozzanata a ház alapjainak lerakása. Ez az a pont, ahol kellõ odafigyeléssel rengeteg késõbbi bosszúságtól óvhatjuk meg magunkat. Ha azonban itt nem figyelünk, máris kicsúszott a kezeink közül házunk építésének irányítása.


Építési engedélyek 2.rész

2008. július 11.

Az építési engedélyek megszerzése akkor sem egyszerû feladat, ha minden simán megy. De miért is menne bármi simán?!


Építési engedély 1.rész: A szakemberek

2008. július 3.

Minden építkezés során eljön az a pillanat, amikor be kell szereznünk a megfelelõ engedélyeket. Egészen eddig a pontig hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az építkezés egy csodálatos élmény lesz az életünkben. Ha azonban elég megfontoltan haladunk a bürokrácia sûrûjében, komolyabb sérülések nélkül megúszhatjuk a dolgot.


Az építési telek kiválasztása

2008. június 19.

Az építési telek megválasztásával arról döntünk, hogy hol szeretnénk élni. Nem elég tehát, ha csak a telek jellemzõit vizsgáljuk meg.


Tervezgetés

2008. május 27.

Nem szeretné családi házát már az elsõ lépésnél elrontani? Egyetlen tervezési hiba sok évnyi bosszúságot idézhet elõ! Lapozzon tovább és megtudja, hogy kerülheti el ezeket a hibákat!