Cikkek Építõanyag szakismeret témakörben

Kirívóan szürke

2011. november 5.

A fosszilis energiahordozók kimerítése változatlan ütemben folyik. Ha nem teszünk ellene, a tüzelõanyag elõteremtése nagyobb gond lesz, mint a légköri szén-dioxid, az üvegházhatás vagy a globális felmelegedés. Jobb, ha megelõzzük ezt a válságot, és már most lemondunk a fûtésrõl.


Újdonság: speciális gipszkarton festék

2009. szeptember 1.

A Rigips speciális, diszperziós gipszkarton- és falfesték korszerû, magas fehérségû, jó fedõképességû, gazdaságos felhasználású, környezetkímélõ termék. A gipszkarton festékkel festett felület matt fehér, jó pára- és légáteresztõ tulajdonságú.


Mire jó a ragasztó és a fugázó, ha fagyálló, és mire, ha flexibilis?

2008. október 21.

Cikkünk mottója: "Oszlassuk el a félreértéseket a fagyálló és flexibilis szakkifejezésekkel kapcsolatban !". Szeretnénk megadni a lehetõségét, hogy minden olvasónk függetlenül attól, hogy házat vagy lakást épít, felújít, tervez vagy csak egyszerûen szakmailag érdeklõdik, megbízható információhoz juthasson a csempe-, járólap-, greslap- és természetes kõburkolatok kivitelezésénél használt segédanyagok helyes felhasználásával kapcsolatban.


Mitõl növekszik a penész? Mi a BioBlock?

2008. október 16.

A penész a földi élet kezdete óta jelen van bolygónkon. Maga a „penész” szó szerves anyagokon tenyészõ különbözõ típusú gombákra és spórahordozó mikroorganizmusokra utal. Kedvezõ körülmények esetén – megfelelõ hõmérséklet, levegõ és nedvesség – a szerves összetevõk képessé teszik a spórákat a növekedésre és sokszorozódásra. Mivel igen sok építõanyag szerves alapanyagokat is tartalmaz, ezek eléggé ki vannak téve a penész támadásának.


A villámgyors szerelõcement profiknak

2008. augusztus 29.

A MAPEI a földünk számos pontján 39 gyárban termel, és állítja elõ az építõipar különbözõ területeire használatos, kiemelkedõ minõségû segédanyagokat, adalékszereket, kiegészítõket. A termékfejlesztés, minõség-ellenõrzés központilag a világ egyik legnagyobb építõipari laboratóriumában történik olaszországi MAPEI gyárában.


Velux fényzáró roló – éjszaka, akár nappal is!

2008. augusztus 25.

Ha teljes sötétségre van szüksége, bízza magát a VELUX fényzáró rolóra! A nap legverõfényesebb óráiban is az éjszaka illúzióját teremtheti meg. A VELUX fényzáró roló anyaga (színétõl függetlenül) egyáltalán nem engedi át a fényt, ezért használata különösen azokban a helyiségekben célszerû, ahol a beszûrõdõ fény kirekesztése, a teljes sötétség elérése kívánatos lehet (pl. hálószoba, gyerekszoba).


Schiedel TechnoFix kéményrendszer

2008. augusztus 20.

A Schiedel fém kéményrendszerei korszerû technológiával, kiváló minõségû saválló acél alapanyagból készülnek. A fõ jellemzõik: méretpontosság, könnyû szerelhetõség, széleskörû alkalmazhatóság. A fémkéményes palettán megtalálhatóak az egyhéjú és a szerelt szigetelt rendszerek. Alkalmazhatóak gáz, olaj és vegyes tüzeléshez, gravitációs és túlnyomásos (turbó, akár kondenzációs kazán) füstgáz elvezetéshez egyaránt.


Velux hõvédõ roló

2008. augusztus 18.

Tompítaná a vakító napfényt? Sötétben vagy csak félhomályban szeret aludni? Zavarják a szúnyogok? Nyáron túlságosan átmelegszik a tetõtér? A Velux tudja, mi a megoldás. 1942 óta gyártunk kiváló minõségû tetõtéri ablakokat. Árnyékolóink az ablakokéval azonos, magas minõségi elvárások szerint készülnek. Csak olyan termékeket forgalmazunk, amelyekre Önnek valóban szüksége van.


Mapei Ultracolor Plus

2008. augusztus 8.

Alkalmazási terület Kerámia és kõ burkolóanyagok, üveg- és márványmozaik fugázása kül- és belsõ térben. Lakóépületek, vagy nagyforgalmú helyek, homlokzatok, erkélyek, teraszok burkolatainak, továbbá sportvizes, nem savas tisztítószerrel takarított úszómedencék padló- és falburkolatainak fugázása.


Schiedel KERASTAR kéményrendszer

2008. augusztus 6.

A Schiedel fém kéményrendszerei korszerû technológiával, kiváló minõségû saválló acél alapanyagból készülnek. A fõ jellemzõik: méretpontosság, könnyû szerelhetõség, széleskörû alkalmazhatóság. A fémkéményes palettán megtalálhatóak az egyhéjú és a szerelt szigetelt rendszerek. Alkalmazhatóak gáz, olaj és vegyes tüzeléshez, gravitációs és túlnyomásos (turbó, akár kondenzációs kazán) füstgáz elvezetéshez egyaránt.


Legújabb termékek