Cikkek Kert témakörben

Kerti csobogó, szökõkút építése házilag

2013. július 16.

Kisebb kerti szökõkutak, csobogók készítése viszonylag egyszerûen és olcsón kivitelezhetõ, akár szaktudás nélkül is.


Otthon – a falakon kívül

2013. április 18.

Amint kitavaszodik, megtelnek a kávézók, cukrászdák, éttermek kerthelyiségei. Leülünk, fogyasztunk valamit, közben pedig nézelõdünk, élvezzük a friss levegõt, és a szabadság érzését. Ma már nem kell ezért az élményért a városba menni, hiszen a legkülönfélébb szabadtéri programokat valósíthatjuk meg saját portánkon, kihasználva azt az óriási elõnyét, hogy olyan lesz, amilyennek mi megálmodjuk.


A télikert ma már nem luxus

2012. február 14.

A télikertek elterjedésük kezdetén még csak a módosabb társadalmi réteg luxus igényeit szolgálták. Manapság viszont bárkinek osztályrészül juthat akár egy szeletke dzsungel is.


A kert fényei

2010. március 17.

Lassan elérkezik az idõ, amikor egyre többet tartózkodunk a szabadban, és azt est leszállta után is szívesen idõzünk odakint. Akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy családi házuk mellett egy csodás kerttel is büszkélkedhetnek, idejük nagy részét biztosan ott töltik. Örömmel ülnek ki az étkezések alkalmával, vagy olvasgatni, beszélgetni, esetenként pedig kerti partit szerveznek. Hogy ezekhez az olykor estébe hajló, éjszakába nyúló tevékenységekhez minden komfort adott legyen, elengedhetetlen a kert megfelelõ kivilágítása. Ehhez szeretnénk most néhány hasznos tippel hozzájárulni.


Feng Shui a kertben 2. rész

2009. augusztus 6.

Ahogyan az elõzõ rész végén ígértük, rátérünk a kertrendezés lényegi tennivalóira, ami a feng shuit illeti.


Feng Shui a kertben

2009. március 6.

Elképzeljük magunkat, amint lustán elnyúlunk a puha pázsiton, miközben a tavaszi napsütésben sütkérezünk, és magunkba szívjuk a megújuló élet illatát. Hallgatjuk a madárcsicsergést, a bogarak zümmögését, a vízcsobogást és önfeledten élvezzük az éledõ természet, e minden érzést felülmúló, csontig hatoló ajándékát.