Cikkek Készház témakörben

25 ezer Ft/m2 elõny a készházaknál

2010. február 11.

A legjobb, A+ energetikai kategóriát elérõ új lakásokra négyzetméterenként 25 ezer forint támogatás igényelhetõ; mivel a készházak “tudják” ezt a jellemzõt, az értékesítésüket segítheti a Klímabarát Otthon pályázat – mondta az MTI-nek Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) keretében mûködõ könnyûszerkezet építõ tagozat elnöke.


A készház és az energiatudatosság

2009. július 30.

Egészen a közelmúltig gyakran érte a készházakat, valamint a könnyûszerkezetes épületeket az a vád, miszerint nem elég energiatakarékosak, azaz túl sok hõt veszítenek a könnyû – legtöbbször fa alapanyagú – falakon keresztül. Ezek a téveszmék legtöbbször annak köszönhetõk, hogy sokan a téglára úgy tekintenek, mint az egyetlen „normális” építõanyagra. Vajon egy készház lehet ugyanolyan energiatakarékos, mint egy téglaépület? Esetleg lehet jobb is annál?


Készház téglából?

2009. május 26.

Az elmúlt évek komoly reklámhadjáratának ellenére sokan tévedésben vannak azt illetõen, hogy mit is jelent pontosan a készház. A téglát, vagy egyéb falazóelemet gyártó cégek közül pedig egyre többen használják ki a tájékozottság hiányát, „készház” jelzõvel illetve a kivitelezõik által épített lakóházakat.


Hódítanak a készházak

2009. február 2.

A készházzal kapcsolatban a két legáltalánosabb dolog, ami a reklámok által informált lakosság eszébe jut, hogy olcsó, és gyors. Mindkettõ igaz ugyan, de nem ezek a készház legfontosabb tulajdonságai. Olyan elõnyökkel jár egy készház építése, amelyek ma még annyira idegennek hatnak egy átlagos építtetõ számára, hogy eszébe sem jut megkérdezni.