Cikkek KORSZERÛ ÉPÍTKEZÉS témakörben

KORSZERÛ ÉPÍTKEZÉS alkategóriái

Az energiafogyasztáson spóroljon, ne az ablakon!

2015. április 20.

Magyarország földrajzi fekvéséből adódóan a háztartások kiadásai közül a legjelentősebb a fűtésszámla. Sokan vagyunk, akik hónapról hónapra fizetünk ki olyan összegeket a fűtésszámla részeként, amelyek a ház, vagy lakás értékéhez viszonyítva alacsony értékű, közép távon megtérülő – gyakran államilag támogatott – beruházásokkal jelentősen csökkenthetők.


A jövő napeleme valóban az ablaküveg lesz?

2014. augusztus 25.

Az elmúlt napokban több hírportál is beszámolt a „szenzációs” hírről, miszerint michigani kutatók olyan napelemet fejlesztettek ki, ami teljesen átlátszó, tehát ablaküvegként is funkcionálhat.


Hogyan spóroljunk a vízzel?

2013. március 22.

Évente átlagosan 4380 liter tiszta ivóvizet engedünk le a WC-n keresztül, pedig arra szinte bármilyen víz megfelelne. Ezen kívül ellenõrzött tisztaságú ivóvízzel locsoljuk a kertet, és végezzük a takarítást is, miközben a világ egyes tájain élnek olyan emberek, akik alig – vagy soha nem – jutnak tiszta ivóvízhez.


Hogyan vegyünk LED-es fényforrást?

2013. február 22.

Egyszerûen és közérthetõen szeretnénk útmutatást adni mindazoknak, akik csak egyszer is elgondolkoztak azon, hogy lecserélnék a lakásuk világítását LED-re, de nem tették meg különbözõ okok miatt. Ilyen ok lehet a félsz, hogy átverés áldozatai lesznek, vagy éppen a hozzá nem értésbõl fakadó döntésképtelenség is. Felmerülhet az emberben az a kétely, hogy valóban kevesebbet fog-e ezután fizetni. Vagy túl drága a LED ahhoz, hogy kísérletezzen, és mi van akkor, ha nem megfelelõ típust választ?


Vissza a szakadék szélérõl

2013. február 8.

Slimebridgeben, Angliában áll ez a különleges épület, amely voltaképpen egy iskola, ahol a felnövekvõ generációt arra tanítják, hogy teljesen környezetbarát építõanyagokból, és a természet háborgatása nélkül is építhet otthont magának az ember.