Cikkek Lakberendezés témakörben

Ez nem feng shui, hanem otthonpszichológia!

2015. február 13.

Bár egyetlen egyszer sem említettem írásaimban feng shui-jal kapcsolatos fogalmakat, annak elemeit, módszerét, elemzési módját, vagy használatát, mégis sokan „mossák össze”, vagy egyeztetik a feng shui-t az otthonpszichológiával. Mielőtt belekezdenék abba, hogy az alapvető különbségeket megfogalmazzam, rögtön az elején jelezném, hogy a kettőt nem szembeállítani, hanem elkülöníteni szeretném.


Fali rendszerezés esztétikusan

2014. október 3.

A nagyobb dolgokat szekrényben, a kisebb holmikat fiókban, tárolódobozokban helyezzük el, de mindig vannak körülöttünk olyan apróságok is, melyeket legtöbbször csak tologatunk ide-oda, és persze pont akkor nem találjuk, amikor szükségünk lenne rájuk. Sietve felírt telefonszámok, névjegykártyák, kuponok, prospektusok kallódnak polcokon, asztalokon, melyekre csak ideiglenesen van szükségünk, de addig is szeretnénk, ha szem előtt maradnának. Egy üzenőfalon, vagy fali rendszerezőn esztétikusan és praktikusan tárolhatjuk kicsiny, de fontos dolgainkat.


Játékosság körülöttünk

2014. augusztus 27.

Általában félünk attól, hogy többféle mintát használjunk együtt, pedig ha ügyesen kombináljuk őket, igazán játékos környezetet varázsolhatunk magunk köré. Lehet romantikus, lehet vidám, vagy éppen vagány is az összhatás. Mi is sokfélék vagyunk, egy kis bátorság pedig közérzetünkre is jó hatással lehet.


A dinamikus nappali

2014. május 20.

„Otthonosan mozogni valamiben” – akkor használjuk ezt a kifejezést, ha valamiről úgy gondoljuk, könnyedén meg tudjuk tenni. Otthonunkban otthonosan mozgunk? Otthonunk egy dinamikus tér, itt élünk, használjuk nap mint nap. A nappali közös helyiség, vendégeinket is itt fogadjuk, ezért nagyon fontos, hogy az együttlétek kellemesek legyenek benne. Az ülőhelyek elhelyezésével segíthetjük (de akadályozhatjuk is) a társalgást.


Tárolás a gyerekszobában

2014. május 7.

Ruhák, cipők, játékok, könyvek, rajzeszközök, és még sorolhatnánk tovább, mi mindennek szükséges helyet találnunk a gyerekszobában. Nagyon ügyesnek kell lennünk, mert csemetéink egyre több holmit gyűjtenek maguk köré, és egyre jobban ragaszkodnak gyűjteményeikhez. Azért nem lehetetlen a feladat, mi is segítünk néhány kreatív ötlettel!


Asztaldíszítési ötletek húsvétra

2014. április 16.

Közeleg a húsvét, ismét útra kelünk és látogatóba megyünk, vagy otthon maradunk, és a vendégek fogadására készülünk. Ha utóbbi vár ránk, érdemes a vendégváró menü mellett arra is gondolnunk, hogy miként fogjuk ünnepi asztalunkat díszíteni. Az ízlésesen terített asztal mellé szívesebben ülünk le, és a legegyszerűbb étel is kelendőbb lesz.


Régi bútor nem vén bútor

2014. április 14.

Szeretem a praktikus, új, modern bútorokat, de hiszek régi társaik lelkében is. Szükségünk van rájuk, értéket, örök szépséget képviselnek.


Húsvéti készülődés otthonunkban

2014. április 2.

Közeledik a húsvét, mely a tavasz egyik legjelentősebb ünnepe. A „nyuszivárás”, tojásfestés és locsolkodás a gyermekek számára is kedves szokások, szívesen kapcsolódnak be ők is az ünnepet megelőző készülődésbe. Néhány egyszerű, gyermekeinkkel együtt is elkészíthető dekorációval nagyon vidám hangulatot teremthetünk otthonunkban.


Kedvenc bútorunk, az asztal

2014. március 18.

Otthonunkban sok-sok asztal segíti hétköznapi teendőinket, szinte minden helyiségben megtalálható ez a bútordarab. Rakodóasztal, étkezőasztal, íróasztal, dohányzóasztal, fésülködőasztal áll rendelkezésünkre, mindegyik a mi otthoni kényelmünket szolgálja. Vegyenek körül bennünket praktikus és esztétikus asztalok!


Pihe-puha melegség textíliákkal

2014. január 20.

Több költségtakarékos megoldással élhetünk, ha szeretnénk melegebbé varázsolni otthonunkat az őszi-téli szezonban, egyik ilyen lehetőség a megfelelő lakástextíliák használata.