Cikkek Nagyvilág témakörben

Több, mint 330 éves lakóház

2016. február 1.

Angliában, a Cornwall partján áll ez az ősöreg épület, amelyet pontosan 1680-ban építettek. Nem régiben felújították, érdemes kívül-belül megnézni, remek munkát végeztek vele.


Nyugodt élet 8 négyzetméteren

2015. március 23.

Dee Williams egy nyolc négyzetméteres házban él. Nem azért, mert nincs egyéb lehetősége, hanem azért, mert így döntött.


Ideális ívek

2015. február 16.

Robert Harvey Oshatz meglehetõsen különleges látásmódú építész, ami az általa tervezett és megvalósított épületeken is jól látszik. Ez a Milwaukeeban álló lakóház szokatlan és merész formavilágával egyáltalán nem lóg ki a munkái közül. A cikkben szemet gyönyörködtetõ képeket láthatunk errõl a nem mindennapi épületrõl.


(M)ilyen a faház, ha modern?

2015. február 4.

A fa (gerenda, rönk, stb.) házakat ritkán azonosítjuk a modernitással, ami nem véletlen, hiszen a faanyaggal történő építésnek ősi hagyományai vannak. És habár annak idején sokkal inkább a szükség volt a fából való építkezés mozgatórugója, mint a divat, szerencsére mára sem halt ki a faházak iránti érdeklődés. Sőt ami azt illeti, egyre többen fordulnak ehhez a természetes anyaghoz, akik otthont szeretnének teremteni maguknak.


7 négyzetméteres ház

2014. november 12.

Egy kínai építész tanuló vizsgamunkaként tervezett, és épített egy házat. Ebben eddig semmi különös nem lenne, ha a ház nem 7 négyzetméteres lenne...


A varázslatos hegyi hotel

2014. szeptember 22.

Ki látott már olyan vulkánt, amiből víz tör fel? És olyat, amibe még be is lehet költözni? Na pont ilyen a Hotel Montana Magica.


Itt élt Robin Williams

2014. augusztus 12.

A 2014. augusztus 11-én elhunyt nagyszerű színész, Robin Williams még 2011-ben bocsátotta áruba napa-völgyi luxusházát, amelyben több mint 10 évig élt. Ennek apropóján sikerült betekintést nyernünk a mediterrán stílusú lakóházba.


Az iskola, ahol nincsenek tantermek

2013. október 13.

Társadalmunkban elfogadott az a felfogás, hogy az iskola a tananyag elsajátításának helyszíne, ugyanakkor szinte mindenki egyetért azzal, hogy a diákokat elsősorban kreatív gondolkodásra, egyéniségük kifejezésére kellene ösztönözni. Nos, létezik néhány olyan iskola, ahol ez a kettő találkozik.


A kis-nagy hegyi ház

2013. augusztus 13.

Erre a házra aligha lehet azt mondani, hogy kicsi, a maga 460 négyzetméterével ugyanis igencsak tekintélyt parancsoló méretekkel rendelkezik. Aki azonban belép az ajtón, egy meleg, barátságos családi otthont talál.


A szürke valóság

2013. július 3.

A minimalizmusnak számos válfaja jelent meg az utóbbi idõkben, ami lehetõvé tette, hogy nagy tömegekhez juthasson el ennek a stílusirányzatnak az üzenete. Ebbõl adódóan sok olyan ember elkötelezett minimalistának vallja magát, aki még nem is találkozott a stílus igazi, keményvonalas képviselõivel. Nos, ez a teaház nem más, mint maga a szürke valóság.