Cikkek NÕI ROVAT témakörben

NÕI ROVAT alkategóriái

Ideális ívek

2015. február 16.

Robert Harvey Oshatz meglehetõsen különleges látásmódú építész, ami az általa tervezett és megvalósított épületeken is jól látszik. Ez a Milwaukeeban álló lakóház szokatlan és merész formavilágával egyáltalán nem lóg ki a munkái közül. A cikkben szemet gyönyörködtetõ képeket láthatunk errõl a nem mindennapi épületrõl.


Ez nem feng shui, hanem otthonpszichológia!

2015. február 13.

Bár egyetlen egyszer sem említettem írásaimban feng shui-jal kapcsolatos fogalmakat, annak elemeit, módszerét, elemzési módját, vagy használatát, mégis sokan „mossák össze”, vagy egyeztetik a feng shui-t az otthonpszichológiával. Mielőtt belekezdenék abba, hogy az alapvető különbségeket megfogalmazzam, rögtön az elején jelezném, hogy a kettőt nem szembeállítani, hanem elkülöníteni szeretném.


Gondolatok a gyerekszoba fűtésről – 1. rész

2014. november 22.

Gyermekeinek minden szülő a legjobbat szeretné. Emiatt a fűtést illetően is rengeteg bizonytalanság van bennünk, hogy mi az ideális megoldás csemetéink számára. A gyerekszoba fűtésénél elsődleges szempont, hogy a gyermek egészséges fejlődését elősegítse, ugyanakkor lehetőleg gazdaságos is legyen. Mai cikkünkben a gyerekszoba levegőjének ideális minősége körüli kérdéseket igyekeztünk tisztázni.


Fali rendszerezés esztétikusan

2014. október 3.

A nagyobb dolgokat szekrényben, a kisebb holmikat fiókban, tárolódobozokban helyezzük el, de mindig vannak körülöttünk olyan apróságok is, melyeket legtöbbször csak tologatunk ide-oda, és persze pont akkor nem találjuk, amikor szükségünk lenne rájuk. Sietve felírt telefonszámok, névjegykártyák, kuponok, prospektusok kallódnak polcokon, asztalokon, melyekre csak ideiglenesen van szükségünk, de addig is szeretnénk, ha szem előtt maradnának. Egy üzenőfalon, vagy fali rendszerezőn esztétikusan és praktikusan tárolhatjuk kicsiny, de fontos dolgainkat.


Játékosság körülöttünk

2014. augusztus 27.

Általában félünk attól, hogy többféle mintát használjunk együtt, pedig ha ügyesen kombináljuk őket, igazán játékos környezetet varázsolhatunk magunk köré. Lehet romantikus, lehet vidám, vagy éppen vagány is az összhatás. Mi is sokfélék vagyunk, egy kis bátorság pedig közérzetünkre is jó hatással lehet.