Cikkek Nyílászáró témakörben

A tetőtér-felújítások ablaka

2015. július 3.

Ki ne szeretné, ha a tetőtéri ablak cseréjét a legkisebb ráfordítással, a legkevesebb bontással, kosszal úszná meg? Ha évtizedes korú, kopott, elavult műszaki megoldásnak számító tetőtéri ablakunkat egyszerűen és gyorsan lecserélnénk, érdemes a Roto Q kimondottan a felújításokra tervezett ablakai között szétnézni.


Az energiafogyasztáson spóroljon, ne az ablakon!

2015. április 20.

Magyarország földrajzi fekvéséből adódóan a háztartások kiadásai közül a legjelentősebb a fűtésszámla. Sokan vagyunk, akik hónapról hónapra fizetünk ki olyan összegeket a fűtésszámla részeként, amelyek a ház, vagy lakás értékéhez viszonyítva alacsony értékű, közép távon megtérülő – gyakran államilag támogatott – beruházásokkal jelentősen csökkenthetők.


Mit tehetünk, hogy ne szökjön ki a meleg az ablakon?

2012. december 7.

Természetes, hogy aki még nem engedhette meg magának a nyílászárók cseréjét, az sem szeretné, hogy az otthon (egyre drágább) melege ellenõrizetlenül kússzon ki a régi ablakok résein, vagy rosszul hõszigetelõ üvegein keresztül. Nekik segít ez a cikk.


Nyílászáró korszerûsítése saját kezûleg 1. rész

2012. november 3.

A fûtési szezon elindulásával egyre több kérdés érkezik szerkesztõségünkhöz olyanoktól, akik ugyan nem engedhették meg maguknak lakóházuk korszerûsítését, ugyanakkor szeretnének spórolni a fûtésen. Errõl szóló cikksorozatunk elsõ részében arról beszélünk, milyen egyszerû, olcsó, és akár saját kézzel is elvégezhetõ módszerek léteznek arra, hogy ne szökjön el otthonunk melege a nyílászárókon keresztül.


Fûtés az ablakon keresztül? Lehetséges! - Amikor a vágy a kisebb gázszámlára valósággá válik

2010. november 3.

Ön nyerni szeret vagy veszíteni? Az ablak sokkal több, mint kitekintés a világra. Az ablakkal energiát nyerhetünk vagy veszíthetünk. Tudta Ön, hogy a lakásban termelt hõ tetemes része, mintegy 30%-a a nyílászárókon, fõként az ablakokon keresztül távozik? Nem meglepõ, hogy pénztárcánk fogja megérezni, hogy a megfelelõ ablakot választottuk-e lakásunk felújításához, vagy új házunk megálmodásakor.


Váltsa valóra a család álmát, most vegye meg ablakát!

2010. július 28.

Elegem van a rossz ablakainkból! Szép helyen lakunk, sok a környéken a fa, ha kinézek az ablakon, jó kedvem lesz a rózsabokor és a trombitafolyondár láttán, de ha ránézek az ablakomra, sírógörcsöt kapok: a keret régimódi, csúnya a vasalat. Eljárt felette az idõ, húz alatta a levegõ, télen a fûtésszámlától is majd elájultunk.


Hõszigetelõ kerettel az energia-megtakarításért

2009. augusztus 11.


Velux tetõtéri ablakok – Megvalósult példák

2008. november 19.

Szeretné beépíteni kihasználatlan tetõterét, de bizonytalan? A mai összeállításunkban bemutatunk néhányat a Velux által kivitelezett, megvalósult példák közül. Cikkünkbõl nem csak bátorságot meríthet az átalakításhoz, de néhány ötlettel is igyekszünk hozzájárulni a kivitelezés sikeréhez.


Kényelem a köbön – távirányítású nyílászárók

2008. november 3.

Célunk a maximális kényelem biztosítása és az intelligens házkoncepció megvalósítása az elektromos ablakmûködtetés forradalmasításával. Ennek mérföldköve az INTEGRAŸ típusú tetõtéri ablak, melynek egyik legfõbb erénye a beépítés egyszerûsége és a sokrétû mûködtetési lehetõség.


Hogyan válasszunk tetõtéri ablakot? 2. rész

2008. szeptember 4.

A VELUX kínálatában sokféle ablaktípus és méret található, melyek egyenként vagy csoportosan is beépíthetõk, felszerelhetõk árnyékolókkal, elektromos mûködtetéssel akár utólag is. Ahhoz azonban, hogy a felhasználó számára a legjobb megoldást kínálhassuk, lényeges a szempontok körültekintõ kiválasztása.