Cikkek Szép házak, lakások témakörben

Ideális ívek

2015. február 16.

Robert Harvey Oshatz meglehetõsen különleges látásmódú építész, ami az általa tervezett és megvalósított épületeken is jól látszik. Ez a Milwaukeeban álló lakóház szokatlan és merész formavilágával egyáltalán nem lóg ki a munkái közül. A cikkben szemet gyönyörködtetõ képeket láthatunk errõl a nem mindennapi épületrõl.


A szerethetõ monstrum

2013. június 9.

Amikor természetes építõanyagról beszélünk, általában feldolgozott, megmunkált fára, vagy kõre gondolunk. Az épületek ugyanis a nyugati ember szemlélete szerint igénylik a sima, letisztult formákat. Nos, a ma bemutatásra kerülõ rönkház alkotója nem igazán foglalkozott ezzel a téveszmével. A cikkben szereplõ képekbõl kiderül, milyen sikerrel járt.


Rönkszálloda a Börzsönyben

2013. február 28.

A magyar ember ámulattal nézi a Facebook oldalakon, vagy az építészeti honlapokon a szebbnél szebb házakat, miközben néha óhatatlanul is arra gondol, milyen távol is van ez tõlünk, a kultúránktól, a gazdasági helyzetünktõl. Ezért nagy öröm, hogy christian louboutin mary jane pumps ezúttal ebben a rovatban végre egy hazai épületet mutathatunk be, ami a Börzsöny hegységben, Kóspallagon áll.


Willa Kominiarski Wierch

2013. február 11.

A lengyel építészek és a lengyel épületek Európa-szerte híresek, és bátran állíthatjuk, rászolgáltak a hírnevükre. Most a Willa Kominiarski Wierch nevû panziót mutatjuk be képekben.


Hegyi kiruccanás a Yellowstone Park közelében

2013. február 4.

Ez nem csak egy ház. Ez egy életérzés. Ahogyan azt Candace Miller, a ház tervezõje, remekül megfogalmazta: „Olyat szerettünk volna alkotni, hogy minden szobában úgy érezd, itt születtél.” A cikkben nem csak ebbe a csodás épületbe nyerünk betekintést, de az építész gondolataiba is, amelyek nem kevésbé szépek, mint maga az épület.


Sarah Jessica Parker és Matthew Broderick lakása

2013. január 27.

A sztárpár 2011-ben vásárolta ezt az ötszintes manhattani lakást, amely közvetlenül a Central Park szomszédságában, a Fifth Avenue-n található. Habár hivatalosan nem költöztek még be, de sokat dolgoztak a kialakításon és a berendezésen. Egyes híresztelések szerint a szomszédos telket is kinézték maguknak.


Tóparti luxuslakás

2013. január 23.

Hogyan keverjük a rusztikus és a modern stílust úgy, hogy a végeredmény ne egy merõ giccs legyen? Martha O'hara lakberendezõ többek között erre is tudja a választ, ahogyan az a cikkben lévõ csodálatos fotókból is kiderül.


6000 négyzetméternyi paradicsom

2013. január 13.

Costa Ricán, a Csendes-óceán partján áll ez a csodálatos épület, amelynek minden négyzetméterét arra tervezték, hogy paradicsomi körülmények között érezhessék magukat lakói. Bámulatos képek a cikkben.


Ilyen egy álomotthon Olvasóink szerint

2013. január 6.

Az elmúlt hetekben többször is döntés elé állítottuk Facebook oldalunk tagjait, akik szerencsére aktívan és nagy örömmel vesznek részt az ilyesfajta kisebb játékokban. Három-három helyiséget mutattunk, és arra kértük a tagokat, hogy fejtsék ki, melyik tetszik nekik leginkább. Ebbõl állt össze az álomház, amelynek képei a cikkben találhatók.


Az újrahasznosított hegyi ház

2012. december 15.

Ritkán találkozunk olyan családi házzal, ahol az újrahasznosítás és a környezetvédelem fontosabb szerepet játszik, mint a kényelem. Ennek a természettel szinte egybeolvadó háznak a tulajdonosai megtehették volna, hogy a modern világ minden kényelmével felruházzák nyaralójukat. De a cél nem ez volt!