Kategória: Készház
Utolsó módosítás: 2010-02-11
Hozzászólások: 4db

25 ezer Ft/m2 elõny a készházaknál

A legjobb, A+ energetikai kategóriát elérõ új lakásokra négyzetméterenként 25 ezer forint támogatás igényelhetõ; mivel a készházak “tudják” ezt a jellemzõt, az értékesítésüket segítheti a Klímabarát Otthon pályázat – mondta az MTI-nek Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) keretében mûködõ könnyûszerkezet építõ tagozat elnöke.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A készház-építõk a múlt évet 20 százalékos csökkenéssel zárták, ami 150-nel kevesebb eladott házat jelentett a 2008. évihez képest – ismertette a könnyûszerkezet építõ tagozat múlt pénteki közgyûlésén elhangzott számokat az elnök.

Mivel ezek a lakások mind 1-2 lakásos épületekben találhatók, a hagyományos technológiával épülteknél is az ilyenekkel érdemes összehasonlítani azokat. Az eredmény: ott a visszaesés 50 százalék körüli. A tavalyi visszaesést paradox módon mérsékelte a szocpol támogatás megszüntetése, valamint az áfa megemelése, mivel ezek miatt sokan elõrehozták a lakásvásárlást.

Az a tény, hogy a készházaknál kisebb arányú volt a visszaesés, mint a hagyományosaknál, azzal magyarázta Kárpáti József, hogy az elõbbiek jobb energetikai jellemzõkkel bírnak, vagyis jobb a hõszigetelésük, és ezért olcsóbban fûthetõk. Annak ellenére, hogy idén eddig az idõarányos megrendelés csak fele a tavalyinak, éppen a jobb energetikai jellemzõk miatt optimista az elnök.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium honlapján meghirdetett Zöld Beruházási Rendszer, Klímabarát Otthon pályázat – a kódszáma: ZBR-EH-09 – keretében az A+ energetikai osztályú új lakásokra négyzetméterenként 25 ezer forint támogatást lehet igényelni. A támogatás 130 négyzetméterig jár, ami 3 millió 250 ezer forintot jelent. Miután a készházak “tudják” a négyzetméterenként és szezononként 80 kW-os fûtési energia felhasználást, aki ilyet vásárol, az jogosult a támogatásra.

Forrás: ingatlan.net

Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából