Kategória: Építõipari hírek
Utolsó módosítás: 2011-02-01
Hozzászólások: 0db

3D alkalmazások a csarnoktervezésben

A Ruukki termékeinek optimális alkalmazására újonnan kifejlesztett 3D program segítségével könnyen és gyorsan, akár az ügyféllel együttmûködve tervezhetõk az egyszintes csarnokrendszerek.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Az idõfaktor az építõiparban gyakran döntõ fontosságú – különösen igaz ez az un. könnyûszerkezetes csarnokok építése kapcsán, ahol a más elõnyös tulajdonságok mellett a gyors építés és rövid idõn belüli használhatóság elsõdleges szempont lehet.

A Ruukki saját fejlesztésû 3D tervezõprogramja segítségével az egyszintes standard csarnokmegoldások tervezésénél, az egyszerû és gyors tervezési- és ajánlattételi folyamat miatt jelentõs idõmegtakarítás érhetõ el. „Míg korábban az ajánlattétel több napba telt, és több személy munkáját vette igénybe, az új fejlesztésû szoftver segítségével az ajánlatok néhány perc alatt elkészülnek.” – mondta Szontagh István tervezési igazgató, az program fejlesztési vezetõje. A megrendelõnek lehetõsége nyílik, hogy a Ruukki szakembereivel közösen tervezze meg az épületet, így az ügyfél által kért változtatások azonnal alkalmazhatóak, ami szintén lerövidíti a megvalósítás folyamatát.

A program segítségével könnyen felépíthetõ egy virtuális, standard szerkezetû csarnok 2D és 3D formátumban is. A tervezés során rugalmasan változtathatók a homlokzati és tetõmegoldások, az ajtók, ablakok és tetõbevilágítók elhelyezése is kényelmesen variálható. A szoftver további elõnye, hogy nem csak részletes anyagköltség-kimutatást készít Excel táblázatban, de 2D rajzokat és természetesen 3D képeket is csatol a csarnokról.

 

Ezt a megoldást választotta a Gorenje szlovéniai raktárának megterveztetése során, ahol a szigorú kiválasztási kritériumok között a beruházás megvalósításának határideje az egyik legfontosabb szempont volt. A közel 1 millió Euró értékû beruházás 3 hónap alatt valósult meg, amelynek során a 3D tervezõprogram biztosította gyors elõkészítõ munka a Ruukki termékek melletti döntésben meghatározó jelentõségûnek bizonyult.

 

A program a Ruukki szerzõdött kereskedõpartnereinél is elérhetõ, így õk a megrendelõk számára pár perc alatt meg tudják tervezni és ki tudják számolni a megfelelõ szerkezeti- és költségmegoldást.

 

További információ a 3D tervezõprogramról és az egyszintes csarnokrendszer megoldásról a ruukki.hungary@ruukki.com e-mail címen kérhetõ.

Ruukki Hungary Kft.

2051 Biatorbágy, Erdõalja u. 1.

 

Telefon:            06-1/501-3200

Fax:                 06-1/501-3290

E-mail:             ruukki.hungary@ruukki.com

Web:                www.ruukki.com/hu

Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából