Kategória: Tetõ
Utolsó módosítás: 2010-11-17
Hozzászólások: 0db

A 180 km-es szél minden más tetõcserepet letépett …

Minden tetõ egyformán jó, viharálló, generációkon át problémamentes, csak legyen márkás és ismert? Nem biztos. Ha nem akar csalódni a tetõben a globális éghajlatváltozás hozta szélsõséges idõjárási viszonyok közepette sem, nem árt, ha tudja az alábbiakat.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Szeretne minden nagyobb vihar után tetõcserepeket cserélni? Mitõl függ a tetõcserép extrém idõjárásállósága és komfortérzetünk?

 • A cserepek egymáshoz rögzítésétõl. Az összes közismert tetõfedõanyag esetében a cserepeket vagy beakasztják, vagy függõlegesen rögzítik a tetõlécekbe, viszont az erõs szél így felemelheti a cserepeket. Ez alól egyetlen kivétel a Gerard tetõcsalád, ahol a cserép orra felõl, vízszintesen, 8 ponton rögzítik a tetõlécbe, valamint egymáshoz a cserepeket, így gyakorlatilag megmozdíthatatlanná válik az összes tetõcserép. Ezért vészeltek át a trópusokon, illetve az óceán partokon akár 180 km/h szélerõsségû vihart is a Gerard tetõcserepek, amikor minden más tetõcserép lerepült a tetõkrõl, vagy megsérült.

 • A cserép anyagától. A hagyományos beton vagy kerámiacserepekkel összehasonlítva az alucink ötvözettel bevont acéllemez alapanyagú Gerard cserép sokkal szilárdabb: sikeresen állja a hatalmas havazást, az extrém viharokat, vagy akár a tojásnagyságú jégverést.

 • A vízzáró képességtõl és a tökéletes vízelvezetéstõl. Ha az extrém erõs szél vízszintesen fújja az esõt, az behatolhat a hagyományos cserepek között. A Gerard tetõcsalád esetében ez gyakorlatilag kizárt, a cserepek egyedülálló, szoros egymásba illeszkedése és sajátos kettõs zárása miatt.

 • A cserép felületi bevonatának anyagától. A Gerard tetõcserepek Új-Zélandról származó kõzúzalék bevonata jelentõsen csökkenti az esõ kopogásának zaját. A fárasztó nap utáni pihenés így nyugodtabb lesz, a család pedig nagyobb biztonságban van: az érdes felület hatékonyan tartja meg a ráesõ havat, és hófogók nélkül is csúszásmentes hóolvadást tesz lehetõvé a tetõn.

Hogyan lesz egy tetõszerkezet gazdaságos és környezetbarát?

 • A kerámia- és betoncserép tetõk masszív és drága tartószerkezetet igényelnek, és kivitelezési idejük is hosszabb. A Gerard tetõcserepek súlya csak kb. hetedrésze a hagyományos cserepek súlyának. Így a tetõszerkezethez kevesebb faanyag is elég, amelyet nemcsak pénztárcánk hálál meg. Házunk környezetbarát lesz, hiszen kevesebb fát kell emiatt kivágni az erdõkben.

 • A kisebb súlyú cserepek mozgatása és felhelyezése az Ön számára pénzt és idõ megtakarítást jelent.

 • A Gerard tetõk hosszú élettartama és egyedi elõnyei miatt gyakorlatilag generációkon keresztül nem kell cserepeket cserélni, illetve tetõt javítani.

 • Ha elõbb-utóbb mégis, akkor az acél alapanyag teljes egészében újrahasznosítható, így nem szennyezzük környezetünket.

50 év garancia és meggyõzõ szépség

A rendkívüli minõség záloga a több rétegû szerkezet, a természetes alapanyagok és az innovatív technológia, amely lenyûgözõ látvánnyal párosul. Egy Gerard tetõ mindig kiemelkedik az utcaképbõl és különleges presztízst ad a háznak, és tulajdonosának.

A Gerard tetõcserepek speciális anyagokból készülõ rétegrendje biztosíték a hosszú élettartamra:

 • Az acéllemez kiemelkedõ teherbírást nyújt a tetõnek, az alumínium-cink bevonat pedig extrém korrózióállóvá és tartóssá teszi a cserepet.

 • Az akrilgyanta gombaölõ hatóanyagot is tartalmaz, és egyúttal szigeteli a bevonatos acéllemezt, tovább növelve ezzel élettartamát.

 • A természetes kõzúzalék és a csillogást biztosító átlátszó akril bevonat garantálja a tetõ esztétikus megjelenését, és akusztikai védelmét.

Élete legelegánsabb és legtartósabb tetõjét november végéig akciósan veheti meg. Kérjen ajánlatot a Gerard hódfarkú cserépre!


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából