Kategória: Lakberendezés
Utolsó módosítás: 2013-02-21
Hozzászólások: 0db

A country stílus pszichológiája

Egyre nagyobb divatja van a country és hasonló, a vidéki élet ihlette stílusoknak a lakberendezésben. Sok-sok tervezõ, és blogja szinte csak erre épít: inspirációkban, dekorációs ötletekben, a belsõ tér kialakításában. Vajon mi lehet a népszerûségének oka? Mitõl lesz vonzó, még azok számára is, akik egyébként a vidékitõl teljesen eltérõ életmódot élnek?

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Aprómintás és kockás textilek mindenütt, romantikus kredenc kedves bögrékkel és edényekkel, nyikorgó fapadló, szalmakosarak… Kellemes, nyugtató, letisztult színek és formák, önmagukban is mutatós eszközök, örök üzenetet hordozó, nagy becsben tartott kiegészítõk mindenütt. Mintha nagymamáink falusi házába csöppennénk, ahol minden idilli, ahol generációról generációra öröklõdnek kézmûves tárgyak és bútorok, és ahol minden olyan békés.

A bennünket körülvevõ környezet kialakításával saját hangulatunkat, közérzetünket tudjuk befolyásolni. A modern ember gépiesítve, sürgetve éli életét. Sokszor úgy érezhetjük, a saját magunk teremtette világ noszogat bennünket: mintha folyton zakatolnia kellene valami háztartási gépnek, mintha lemaradnánk bármirõl is, ha nem sietünk. Talán épp a következõ lakberendezési trendrõl. Nincs a tárgyaknak értéke, mert majd „lesz másik”, ha tönkremegy, ha elromlik, ha kimegy a divatból. Észre sem vesszük, de saját otthonunk fog stresszt okozni.

Ezzel szemben a vidéki hangulatnak varázsa van. Nyugtató, bájos, kényelmes világa, melyre minden ember vágyik, bárhol is él. Ahol a tárgyaknak is lelke van, amire vigyázni kell, mert nem lesz helyettük másik. Ezekben az otthonokban nem lehet sietni, hiszen akkor minden összetörne, megrongálódna, az otthon varázsa is. Ha mi magunk úgy érezzük, fontos számunkra a meghitt, értékes környezet, ha szeretnénk nap mint nap érezni, hogy otthonunkban feltöltõdni szeretnénk, kitûnõ választás lehet bármelyik vidéki stílus. Úgy gondolom, az érzékeny, kreatív emberek otthona ez. Akik látják és érzik az otthon lényegét, akik adni is tudnak, és nem csak kapni, akik szeretik dolgaikat lassan tenni, akik szeretnek minden részletet kiélvezni, és az otthont teljességében megélni. Bájával, kedvességével, finomságával, szeszélyeivel… Ha ezek nem jellemzõk személyiségünkre, inkább ne válasszuk! Nem lesz meg a kölcsönös kapcsolat. Pedig a country-otthont megilleti a viszontszeretet.

 

Forrás: http://www.tutiszoba.hu/gondolatok/154--a-country-stilus-pszichologiaja

A képek forrása:

http://office-turn.com

http://www.home-designing.com


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából