Kategória: Tetõ
Utolsó módosítás: 2012-06-04
Hozzászólások: 0db

A felújítást kezdjük a tetõn! Jogos elvárások a tetõvel szemben – értéknövelés és költségcsökkentés

A ház leginkább igénybe vett része a tetõ, ezért ha a ház felújításán törjük a fejünket, érdemes mérlegelni azt, milyen érvek szólnak amellett, ha a folyamatot a több évtizeddel ezelõtt épített szerkezetek kicserélésével kezdjük. A tetõfelújítás más, belsõ korszerûsítéssel szemben jelentõs költségekkel is járhat, ami azonban megfelelõ minõségû kerámia tetõcserép és körültekintõ szakmunka esetén már rövidtávon is megtérül, és biztonságos alapját adja az épületen tervezett további munkálatoknak. (x)

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Értéknövelés tetõfelújítással

Ahogy egy használt vagy új épületnél a mai napig kérdés - és a minõség ismérve -, hogy milyen anyagból készült a falazat, az sem részletkérdés, milyen anyagból van a tetõ. Ráadásul, míg a falazat rossz anyagán, rossz minõségû kivitelezésén javíthatunk a hõszigeteléssel, eltakarhatjuk azt vakolattal, addig a tetõ silány vagy minõségi anyaga, rossz vagy körültekintõ kivitelezése szembetûnõ – így a ház értékét növeli vagy csökkenti.

A jó minõségû építõanyagok, így a modern tetõcserepek alkalmazása amellett, hogy az értéknövelõ beruházások közé számít, hozzájárul az esztétikus környezet, a ház akár új arculatának kialakításához, a bentlakók komfortérzetének, kényelmének javításhoz. A kerámia tetõcseréppel történõ felújítás és az azt követõ korszerûsítõ munkák a tulajdonosok számára gazdaságosan üzemeltethetõ házat, értékesítés esetén akár egy magasabb piaci értéket eredményeznek.

Tetõfelújítás megkezdése elõtt feltétlenül gondolnunk kell arra, ha az elavult tetõfedõ anyagunk helyére más alapanyagú fedés kerül, az néha statikus bevonását igényli, de az alszerkezet javítása, cseréje is szükségessé vagy csak egyszerûen indokolttá válhat még akkor is, ha a régi kerámia tetõcserepet cseréljük korszerûre.

A régi fából készült ácsszerkezetek gyakran nem felelnek már meg a mai elõírásoknak, de elõfordulhat az is, hogy a rovarok, gombák okozta károk miatt nem halogatható tovább a szerkezet cseréje. Nem nehéz belátni, ha kész a tetõ, talán a megújuló homlokzat is több védelmet kap, könnyebben folytathatóak a beltéri átalakítások, korszerûsítések, esetleg sor kerülhet a tetõtér beépítésére is.

A tetõfelújítás más, belsõ korszerûsítéssel szemben jelentõs költségekkel is járhat, ami azonban megfelelõ minõségû kerámia tetõcserép és körültekintõ szakmunka esetén nem csupán esztétikai élményt, örömöt nyújt majd, hanem az épületenergetikában is szerepet játszik, illetve legfõbb feladata, hogy védje az épületet az egyre szélsõségesebb idõjárási hatásokkal szemben.

Utóbbi talán triviálisnak tûnik, ám mégsem az: a beépítetlen tetõterekben megjelenõ porhó, nedvesség akár a födémet is károsíthatja, a meglazult cserepek a szél martalékává válhatnak és még életveszélyt is jelenthetnek.

Energia-megtakarítás és költségcsökkentés

A nap energiáját hasznosító berendezések leggyakoribb megjelenési helye a tetõ, ezért mind építkezéskor, de tetõfelújításkor is kézenfekvõ átgondolni, hogy napelemek segítségével hogyan csökkenthetjük havi rezsiszámlánkat és tehetjük otthonunkat környezetkímélõbben mûködõvé. A Creaton választékában több olyan, divatos kerámia tetõcserép megtalálható, amellyel készült tetõn a cserepek helyén elhelyezve, észrevétlenül bújhatnak meg a megújuló energiaforrás, a nap sugarait hasznosító Solesia photovoltaik elemek.

E napelemek megjelenésükben illeszkednek a kerámia tetõcserepekhez, azokkal a tetõn egységes felületet képezve, ugyanakkor egységes és a tetõcserepekkel azonos minõségû, strapabíró és korszerû mûszaki megoldást is biztosítanak.

Ha a házi energiatermelõ berendezéssel együtt beépíthetõ kerámia tetõcserepek közül választanánk, keressük a nagyméretû, sík és szögletes vonalvezetésû Dominot, de emellett a Premion, Maxima, Optima vagy Futura tetõcserepek között is válogatunk, mivel a Solesia napelem ezekkel is kompatibilis.

A tetõfelújítás költségei ugyanakkor hamar megtérülnek, ha a megfelelõ tetõszerkezet kialakítása hozzáértõ tervezés és kivitelezés mellett jó minõségû építõanyagok felhasználásával történik. A tetõszerkezet korszerû hõszigetelése és Creaton tetõcserepek, illetve az ezekkel együtt kínált, a tetõfedés minõségét és ezzel a tetõ és a tetõtér védelmét szolgáló kiegészítõ termékek beépítése az épület energia-felhasználásának csökkenését, gazdaságos üzemeltetését teszik lehetõvé – így már rövid távon is költségmegtakarítást okoznak.

Nem nehéz belátni, hogy ha a tetõ legsérülékenyebb pontja, egy tetõáttörés a rendszerben kínált elemekkel szakszerûen készül, vagy a sorok végei, a tetõgerinc korszerû kiegészítõ elemek beépítésével válik biztonságossá és ellenállóvá, a késõbbiekben sokkal kevesebb gondunk és költségünk merül fel a tetõvel kapcsolatban, így már csak élveznünk kell a minden részletében szépen készült tetõ látványát.

PIHENTETÕ NAPOK a Hotel Bambarában!

Tartós kerámia tetõ-megoldások mellé nyerjen karácsonyi ajándékként pihentetõ napokat a Creatontól!

Mindazok, akik 2012. november 30-ig legalább 200 000 Ft értékben engóbozott kerámia tetõcserepet vásárolnak, még december folyamán sorsoláson vesznek részt, ahol karácsonyi ajándékként 2 személyes, 2 éjszakára szóló pihentetõ napokat nyerhetnek a vadonat új felsõtárkányi, Afrika hangulatát idézõ, egzotikus Hotel Bambarába.

A PIHENTETÕ NAPOK játékról minden információt megtalál a www.creatonakcio.hg.hu oldalon.

www.creaton.hu - info@creaton.hu


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából