Kategória: Nagyvilág
Utolsó módosítás: 2013-08-13
Hozzászólások: 0db

A kis-nagy hegyi ház

Erre a házra aligha lehet azt mondani, hogy kicsi, a maga 460 négyzetméterével ugyanis igencsak tekintélyt parancsoló méretekkel rendelkezik. Aki azonban belép az ajtón, egy meleg, barátságos családi otthont talál.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Gary Convis, ennek a gyönyörû háznak a tulajdonosa ugyanis nem egy hodályt akart építeni, ezért nem egy nagy homlokzatot lát, aki ránéz a házra, hanem gyakorlatilag olyan hatást kelt, mintha több épület lenne, ahogy ez a képeken is jól látható. Ezért aztán a külsõ szemlélõ nehezen tudja megítélni a ház valós méreteit.

A ház két nagyobb térre van elosztva, amelyeket egy üvegfolyosó köt össze. A két épületrész akár különálló egységként is üzemelhet, ugyanis mind a kettõben megtalálható minden, ami csak kellhet. A tervezõ kerülte az egybefüggõ nagy tereket, inkább kisebb szobákat alakított ki, és ahogy látható, a belmagassággal is csínján bánt. Így a ház belsejérõl egyáltalán nem lehet következtetni óriási méreteire. Ettõl válik igazán hangulatossá, barátságossá, otthonossá ez a hegyi ház, ahogyan azt Gary megálmodta.

A természetesség mindenhonnan visszaköszön, alig találunk a helyiségekben olyan anyagot, ami elütne ettõl. A természet ilyetén becsempészése a lakásba a színekben is fellelhetõ, mindenhol a barnának és a beige-nek valamilyen árnyalata néz ránk. Ezt még jobban fokozza, hogy bármelyik ablakon is nézünk ki, hatalmas fenyõfák, gyönyörû gyep és a környezõ hegyek köszönnek ránk.

A ház egyébként 2007-ben elnyerte a Montain Home Awards díjat.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából