Kategória: Nyílászáró
Utolsó módosítás: 2015-07-03
Hozzászólások: 0db

A tetőtér-felújítások ablaka

Ki ne szeretné, ha a tetőtéri ablak cseréjét a legkisebb ráfordítással, a legkevesebb bontással, kosszal úszná meg? Ha évtizedes korú, kopott, elavult műszaki megoldásnak számító tetőtéri ablakunkat egyszerűen és gyorsan lecserélnénk, érdemes a Roto Q kimondottan a felújításokra tervezett ablakai között szétnézni.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Egy nemzetközi felmérés eredményeire alapozva alakították ki a Roto mérnökei a kifejezetten tetőfelújítók igényeit messzemenőkig kielégítő új termékcsalád, a Roto Q ablak tulajdonságait. A válaszadók igényei természetesen nem lepték meg a 75 éves múlttal rendelkező, tetőtéri ablakokat gyártó német vállalat szakembereit, de a fejlesztés során valóban ezek a vevői elvárások kerültek a fókuszba.

Nézzük, melyek voltak a fogyasztók által leggyakrabban emlegetett tulajdonságok!

Az ablak járuljon hozzá az épület energiahatékonyságához, legyen minőségi és beépítés után nyújtson hosszú távon biztos megoldást. A Roto Q fejlesztése során e három elvárás került a fókuszba. Természetesen mindezen elvárások jogosak egy új építésű épület esetén is…

Ugyanakkor bármilyen építőanyagról legyen is szó, a piacon megtalálhatóak a különböző árkategóriába tartozó termékek a legolcsóbbtól a legdrágábbig. Nincs ez másként a tetőtéri ablakok esetén sem. Hiszen az ár valóban fontos szempont, de emellett továbbra is igaz: a hosszabb élettartamot vagy biztos működést kínáló termékek lehetnek drágábbak, de sokszor kiderül, hogy a magasabb egyszeri kiadás hosszú távon pénztárcakímélőbb megoldást jelent.

Most nézzük, mit jelent mindez a vásárlók számára!

 

Energiatakarékos tető

A Roto Q tetőtéri ablakok abban is különböznek más ablakoktól, hogy külső hőszigeteléssel is rendelkeznek. Ezek fokozottan akadályozzák a tetőn az úgy nevezett hőhidak kialakulását, hozzájárulva az épület energiahatékony működéséhez, azaz az energiafelhasználás csökkenéséhez. Már az alapkivitel 1,2 W/m2K hőátbocsátási tényezőjű kétrétegű üvegezése is kiemelkedő értéknek számít, de a könnyedén elérhető 0,78 Uw értékkel akár a legszigorúbb passzívház követelményeknek is megfelelhet a tető ablaka.

 

Mit jelent a Roto minőség?

A Roto tetőtéri ablakok energiatakarékosság területén kínált megoldásai mellett a további előnyök már a használatban is érezhetőek.

Az ablaktisztítás folyamatát a speciális záróretesz könnyíti meg, ennek köszönhetően az ablakot tisztítóállásba helyezve könnyen és biztonságosan, erőlködés nélkül lehet kívülről elérni.

Az új modellre kellemes fogást és magas fokú kényelmet garantáló fogantyúk kerültek, amely formatervezők keze munkája.

A 75 éves gyártási tapasztalattal rendelkező német Roto vállalatcsoport termékeinek minősége Európa szerte, Németországtól Romániáig azonos, állandó és közismert. Erről a DIN szerinti, szigorú körülmények között zajló gyártási ellenőrizés, a standard gyártási minőség, a hosszú évek tapasztalatai és a „german made” védjeggyel azonosított német precizitás gondoskodik.

Mindezek miatt a cég a Roto Q ablakokra is nyugodtan vállalhatja a 15 év garanciát a jég általi külső üveg törésre, a vasalat és ablakprofil törésére egyaránt.

 

Beépített biztonság

Tetőfelújítás utáni bosszúság, ha a szép új tető, kialakított tetőtér beázik. Ez a Roto beépítést könnyítő és a beépítés biztonságát maximalizáló ablakaival szinte kizárt.

A Roto ablakok a beépítési hibák minimalizálása érdekében ugyanis gyárilag előszereltek: a szerelővasak, a belső párazáró csatlakozás és a borítólemezek is a gyárban kerülnek a termékre. Ezek megkönnyítik a kivitelezést, csökkentik a beépítés és a felújítás időtartamát, illetve biztosítják az ablak hosszú időn át kifogástalan működését. Az előre beépített belső fóliacsatlakozás védi az ablak körül elhelyezkedő szerkezeteket a sérülésektől.

 

És ha van, akit ezek az érvek nem győztek meg, a Roto Q ablakok látványa sok mindent elárul: elegáns tetőtéri ablakunkon már a bemutatóteremben látszik, hogy „van benne anyag”.

 

www.roto-q.hu

+36 (30) 616 5372


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából