Kategória: Építõanyag szakismeret
Utolsó módosítás: 2008-08-29
Hozzászólások: 0db

A villámgyors szerelõcement profiknak

A MAPEI a földünk számos pontján 39 gyárban termel, és állítja elõ az építõipar különbözõ területeire használatos, kiemelkedõ minõségû segédanyagokat, adalékszereket, kiegészítõket. A termékfejlesztés, minõség-ellenõrzés központilag a világ egyik legnagyobb építõipari laboratóriumában történik olaszországi MAPEI gyárában.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Az utóbbi idõben számos területen nagy hangsúlyt kapott a speciális és a minõségi produktum elõállítása. A MAPEI szem elõtt tartva a piac igényeit fejleszt és állítja elõ az újabb és újabb termékeket az építõipar profi kiszolgálására. Elõfordul, hogy egyszer csak a piac igényel egy terméket, melyet már speciális területeken jó ideje alkalmaznak hazánkban is.

 A különbözõ szakiparok pl. villanyszerelõk, gépészek a szerelvényeik rögzítésénél általában gipszet használtak. A gyártó cégek és a különbözõ építõanyag áruházak ma is nagy választékban kínálják az építési és villanyszerelési gipszeket.

A gipsz használatának hátrányai:

A szakemberek a munkájuk során már a vízzel történõ bekeverést követõen tapasztalhatják, hogy rozsdásodik a szerszám. Kevésbé feltûnõ jelenség, hogy a megszáradt gipsz ha megázik, képes újra visszaoldódni, majd késõbb már nem köt meg újra. A nedvesség nem csak oldja a gipszet, hanem a kémiai reakciók hatására megnöveli a térfogatát. Összefoglalva: A GIPSZ: korróziót okoz, a víz oldja, nedvesség hatására megduzzad, szilárdsági értékek korlátozottak.

 

Miért jobb a LAMPOCEM, mint a gipsz?

A LAMPOCEM egy kloridmentes, gyorskötõ, nagyszilárdságú, zsugorodáskompenzált cementhabarcs. Kiválóan alkalmas az építõipar legkülönbözõbb területein szerelési munkálatok elvégzésére. Mondhatjuk, hogy a LAMPOCEM az az építõanyag, mely biztonsággal ajánlható (garanciavállalással) a szakiparok szerelési munkáihoz.

A LAMPOCEM szerelõcement tulajdonságai:

Egyszerûen használható: víz hozzákeverésével könnyen kezelhetõ anyaggá válik. Gyorsan szárad és rögzít: bekeverést követõen 3 perc múlva kezdõdik a száradás, és 2-3 óra múlva teljesen terhelhetõ. A kötésidõket a hõmérséklet csak mérsékelten befolyásolhatja. Zsugorodáskompenzált: nem reped, nem válik el a felülettõl. (köznyelvben duzzadó habarcsnak is nevezik)

Kloridmentes: lúgos kémhatású tehát megállapíthatjuk, hogy meggátolja a vaskorróziót. Nagy szilárdságú: nagyon magas nyomó és hajlítószilárdság jellemzi. 20 perccel a bekeverés után nyomószilárdsága 8 N, 28 napos korában 42 N fölött van. Ez az érték többszöröse a házépítéshez használt építõanyagok szilárdságának.

Vízálló: A habarcs tömörsége biztosítja, hogy a nedvesség ne szivároghasson át rajta.

Tartós: A nagy szilárdság és ellenálló-képesség hatására a LAMPOCEM mechanikai teljesítõképessége nem változik az idõ múlásával.

Gazdaságos:  több féle kiszerelésben (1kg, 5 kg, 10kg és 25 kg) kapható, nagyon elõnyös piaci áron.

 

Felhasználási területek:

A LAMPOCEM használható bármely vizes helyiségben és kültérben is!

Villanyszerelés: dobozok, védõcsövek rögzítése.

Épületgépészet: víz, fûtéscsövek rögzítése a falban, tartóbilincsek elhelyezése

Asztalosok: nyílászárók rögzítése.

Vakolók: sarokvédõ és élvédõ sínek rögzítése.

Építészet: függõleges szerkezeteken (beton, tégla, ytong,stb) lévõ üregek kipótlása, tartószerkezetek rögzítése (pl. bilincsek, homlokzati kõburkolatok tartókapcsai, mennyezeti szerelvények, konzolok rögzítése) A LAMPOCEM Magyarországon idáig fõleg a speciális nagyszilárdságú rögzítések általános anyaga volt (pl. homlokzati burkolatok tartókapcsai). Olaszországban a minõségi elvárások hosszú évekkel ezelõtt eljutottak arra a szintre ami ma már nálunk is követelmény. A szakember ma már kell, hogy tudja, mit jelent gondosan lelkiismeretesen dolgozni és tudja, hogy a garancia és a referencia mit jelentenek számára!?

A fennmaradást!

A MAPEI szeretné, hogy a hosszú kutatások eredményeirõl a partnerei folyamatosan értesülnének, és ahogy a LAMPOCEM esetében az eddig megszokott költségek mellett a legmegfelelõbb termékekkel dolgoznának.

 

MAPEI Kft. 2040 Budaörs, Sport u. 2. Levelezési cím: 2040 Budaörs, Pf. 6. Tel.: 06-23/501-670, 06-23/501-667 Fax: 06-23/501-666 Internet: www.mapei.hu

mapei@mapei.hu

Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából