Kategória: Dekoráció , Lakberendezés
Utolsó módosítás: 2014-04-16
Hozzászólások: 0db

Asztaldíszítési ötletek húsvétra

Közeleg a húsvét, ismét útra kelünk és látogatóba megyünk, vagy otthon maradunk, és a vendégek fogadására készülünk. Ha utóbbi vár ránk, érdemes a vendégváró menü mellett arra is gondolnunk, hogy miként fogjuk ünnepi asztalunkat díszíteni. Az ízlésesen terített asztal mellé szívesebben ülünk le, és a legegyszerűbb étel is kelendőbb lesz.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Az első lépés, hogy végiggondoljuk, melyik készletet és terítőt szeretnénk majd használni az étkezéshez. Ha színes étkészletünk van, válasszunk hozzá egy semlegesebb terítőt, vagy alátétet; ha a tányérok, tálaló edények egyszínűek, akkor az abrosz lehet mintás, színes. Az a fontos, hogy még tudjanak érvényesülni a dekorációk is.

Ha jól tervezünk, úgy varázsolhatjuk esztétikusabbá asztalunkat, hogy közben nem lesz kényelmetlen a közös étkezés. Szeretjük, ha hozzáférünk a finomságokhoz, és nem kell attól félnünk, hogy leverünk valamit, amikor nyúlunk a poharunkért. A díszek, virágok ne takarják el a velünk szemben ülőket, és lehetőség szerint ne kelljen őket jobbra-balra pakolgatni, hogy tudjunk merni a tálból.

 Ha nincsen sok helyünk a terítékek mellett, akkor a terítékeket öltöztessük ünneplőbe! Kössük át az evőeszközöket, szalvétákat szép szalaggal, a tányérokba helyezhetünk kedves virágot, vagy egy nyuszis névkártyát. Szintén helytakarékos megoldás egy szép füzér az asztalon, amit fűzhetünk gyöngyökből is, de készülhet papírvirágokból, papírmadárkákból, vagy más vidám alakzatokból. Ezeket mi magunk is elkészíthetjük, és nagyon kedves díszítőelemei lehetnek a húsvéti asztalnak.

Én nagyon virágpárti vagyok, a leghangulatosabb dekorációnak tartom, tavasszal pedig van is miből válogatnunk! Már egy kis csokornyi üvegpohárba helyezett pipitér is mutatós lehet, de választhatunk tulipánt, gyöngyvirágot, gerberát, boglárkát is. Ha az asztal közepén van csak helyünk a virágainknak, bátran vágjunk nekik rövid szárat, nem fog csorbulni a szépségük, és átlátunk fölöttük. A klasszikus váza helyett használhatunk csészét, poharat, utóbbit „elrejthetjük” egy kosárkába is.

 

A dekorációk nagyon sokfélék lehetnek. Valaki a természetesebb anyagokat szereti, a visszafogottabb színeket, míg más a tarka, színes, élénk környezetben érzi jól magát. Azt gondolom, amikor menüt, terítéket és díszeket tervezünk, a választásunkban legyünk benne mi magunk is (nekünk ez tetszik), de gondoljunk azokra is, akiket vendégül látunk. Ha kisgyermekes család érkezik hozzánk, lehet a teríték témáját a szerint megválasztani (nyuszi, fészek, csibe), míg a „komolyabb” vendégeket egy szolidabb látvánnyal várjuk.

A szép ünnepi asztallal tiszteletünket, szeretetünket is kifejezzük azok iránt, akik vendégségbe érkeznek hozzánk. Látják, hogy számunkra fontosak, hogy odaadással, igyekezettel vártuk őket. Nemcsak az ebéd, hanem az együttlét is jobban esik egy ízlésesen megterített asztal mellett.

 

Laky J. Eszter

Képek forrása: 1, 2, 3


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából