Kategória: Építõipari hírek
Utolsó módosítás: 2009-09-30
Hozzászólások: 0db

Az Építészet Világnapja elsõ eseményei a MÉSZ székházban

Az Építészet Világnapján, október 5-én délelõtt, a hivatalos megnyitó elõtt három építészeti kiállítás nyílik a MÉSZ székházban, valamint itt kerül kihirdetésre az idei „Év háza” pályázat eredménye is. A két eseményt követõen a Magyar Építõmûvészek Szövetsége 1902. évi alapító okiratának megerõsítése, a MÉSZ céljait és munkája súlypontjait deklaráló sajtótájékoztatóra kerül sor.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Az Építészet Világnapja délutáni hivatalos megnyitója elõtt kerül sor, 10.00 kezdettel a MÉSZ székházban az idén második alkalommal meghirdetett „Év Háza” 2009 pályázat eredményhirdetése és díjátadó ünnepsége. A 13 beérkezett pályamûbõl a tavalyi Ybl díjasoknak is helyet adó zsûri által kiválasztott legjobbak számára járó díjakat a Kossuth-díjas Cságoly Ferenc, a zsûri elnöke, Szoják Balázs, a pályázat jogtulajdonosa és Kálmán Ernõ DLA, a MÉSZ elnöke adja át.

A díjátadás után megnyíló három építészeti kiállítás között az egyik, a Kós Károly teremben bemutatásra kerülõ, az „Év háza” 2009. díjazott épületeit is magába foglaló Visegrádi Négyek Családi házai kiállítás, amely idén harmadik alkalommal mutatkozik be Magyarországon. Hasonló témát dolgoz fel Jan Stempel a „Visegrádi négyek építészete 1989-2008” címû kötetébõl készült kiállítás, amely azonban a négy ország jellegzetes középületeibõl készült gyûjtemény, és amely rendhagyó, ám hagyományteremtõ módon, a MÉSZ székház udvarában kerül bemutatásra. (Könyvbemutató október 4-én, 16.00-kor a Barabás Villában)

A harmadik kiállítás a MÉSZ és az Építészeti Múzeum közös gondozásában életre hívott, a MÉSZ Kupola termében megtekinthetõ „Hudec László építészetének forrásai” címû kiállítás, amely a másnap Kulturális Örökségvédelmi Hivatalban megrendezésre kerülõ, a világhírû magyar építész életét és sanghaji munkásságát bemutató kiállításhoz kapcsolódik.

11.00 órai kezdettel sajtótájékoztató keretei között kerül sor a Magyar Építõmûvészek Szövetsége 1902. évi alapító okiratának megerõsítésére, amelyre a Szövetség céljai és munkájának súlypontjai megerõsítésére a mai magyar építészet több évtizedes tapasztalattal rendelkezõ építészeit hívta meg, így a teljesség igénye nélkül meghívást kapott Cságolyi Ferenc, Kapy Jenõ, Vadász György, Istvánfy Gyula Dr., Puhl Antal, Makovecz Imre, Benczúr László, Borvendég Béla.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából