Kategória: Épületgépészet
Utolsó módosítás: 2015-02-24
Hozzászólások: 0db

Betonfúrás gyémánttechnológiával?

Újítások a betonmegmunkálásban...

Betonfúrás a hagyományos vídiás, karbid élű szerszámokkal egészen addig volt kivitelezhető akadálymentesen...

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

...míg a vasbetonban elő nem került egy betonvas. Lényegében ezek a szerszámok alkalmatlanok voltak elfúrására, fúrási közbeni rezgésükkel, statikailag és a magas zajszint miatt sem feleltek meg a mai kor követelményeinek.

Légtechnikai nyílások: szellőző, elszívó lyukak fúrása 600mm-ig akár vasaltbetonban!

Betonfúrás

Gyémánttechnológiás betonfúrással azonban már kialakíthatjuk ezeket a furatokat, megfelelő átmérőben (6 mm - 600 mm) és mélységben (akár több méter) magfúrógépek és gyémántélű fúrókoronák által. Ez a technológia nagyon nagy terhet vett le a szakemberek válláról a régi betonmegmunkáláshoz viszonyítva.

Gyémántszemcsés szerszámokkal való betonfúrás, betonvágás a  90-es években kezdett teret hódítani itthon, ezzel létrehozva egy külön ipari szegmenst az építőiparban.

Előnyeit tekintve a gyémánt forradalmasította a betonszerkezetek utólagos átalakítását:

  • alacsony zajterhelés,
  • lerövidült kivitelezési idő,
  • pormentesség,
  • rezonanciamentesség,
  • fúrt/vágott felület szabályos sík marad,
  • utómunkálatok (javítások) lerövidülése.

Vasbetonnál a fúrással történő áttöréseket csakis állványos koronafúróval vízhűtés mellett végezhetjük a gyémántfogak hűtése miatt. Betonfúrást puhább anyagokban - tégla, ytong - végezhetjük szárazon is adott átmérőig (130 mm), pontossága miatt azonban mi ezt is rögzített állványú koronafúrógéppel végezzük.

Betonfúrás árak

Betonfúrás árát  a fúrt anyag minősége, vasaltsága, furatok száma, és a munkakörülmények adottsága határozza meg. Betonfúrás árak meghatározása előtt a személyes felmérést javasolt, így a fúrás igényeket tanácsokkal segítjük megrendelőink számára.

Födémfúrás

A födémfúrás gépészeti nyílások miatt vált egyre gyakoribbá, a födémszerkezet azon részét ahová eredetileg is kerülnének a gépészeti nyílások gyengített vasalás mellett utólagosan fúrják ki, így a legnagyobb pontosság mellett készíthetőek el a födémfuratok. Födémfúráskor fontos megvizsgálni a födém szerkezetét, ipari épületeknél statikai szempontból nem mindenhol készíthető furat, sorozatfurat, így ennek kijelölése kizárólag a statikus feladata.

Födémfúrás

Betonfúrás Budapesten és Pest megyében a legrövidebb idő alatt a legjobb áron!

Panelfúrás

Panellakásokban falfúrási munkáinkat rezgésmentesen gyémánttechnológiás betonfúrógéppel pormentesen végezzük. Panelfal fúráskor gyakran előforduló munkálatok:

  • szellőző cső kivezető betonfúrás,
  • páraelszívó kivezető betonfúrás,
  • konnektorok, kapcsolók süllyesztése fúrással,
  • klímacsövek kivezető betonfúrása,

Falfúrási munkáinkhoz használt vizet elszívókészülékeinkkel közvetlen a falról el tudjuk szívni, így a leázás veszélye megoldott. Munkáinkat lakott részen is elvégezzük, megoldásainkkal vigyázva a lakás eredeti állapotára, tisztaságára!

További megoldásainkról olvasson bővebben, vagy merítsen munkáinkból ötletet lakásfelújításhoz:

Facebook oldalunk


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából