Kategória: Festés, vakolás
Utolsó módosítás: 2015-05-08
Hozzászólások: 0db

Cedral: ahol a fa jól mutatna

Az épület számos látszó felületén gyakran alkalmazott faburkolatok természetes és esztétikus hatást keltenek, de nem kellően időjárásállóak és folyamatos karbantartást igényelnek. Ha a faburkolatok szépségét képzeljük el otthonunk külső felületein, de nem szeretnénk sokat vesződni a karbantartással, a Cedral szálcement burkolatokat nekünk találták ki.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A fa hagyományos építőanyag, egyidős az építészettel, ma is annak kedvelt és alkalmazott eszköze - legyen szó modern vagy klasszikus épület homlokzatáról vagy más épületszerkezeti elemről. Így például a Cedral lapok egyik kézenfekvő alkalmazási területe az oromdeszkák helyettesítése, de a homlokzat egy részének burkolásával, akár dekorációs elemként is megjelenhet. 

Mivel a faburkolatok felületét 3-5 évente kezelni kell, ebből a szempontból tartós megoldást nem jelent. Pedig az épületek homlokzatára háruló hosszú távú feladatok közül, az esztétikán túl fontos tényező az épület külső védelme. A Cedral homlokzati rendszer e két kritériumnak maradéktalanul megfelel. A fával ellentétben a Cedral nem repedezik, nem vetemedik, nem korhad, a festék nem pereg le róla és így a felület egyáltalán nem igényel karbantartást. De talán a legfontosabb szempont, hogy nem ég, így védi az életünket, épületünket és vagyontárgyainkat.

Színek és minták, ahogy a fánál 

A természetestől a natúr árnyalatokig, a pasztelltől az erőteljes színekig a sima és különböző plasztikus, fa mintázatú felületek között válogathatunk. Éppen úgy, ahogy a különböző faburkolatok esetén, ám itt 33 különböző szín áll a rendelkezésünkre, amelyeket akár egymással is kombinálva dobhatjuk fel a homlokzatot.

Vonalak játéka

Akár kreativitásunkat is belevihetjük a Cedral burkolatok kialakításába, hiszen egyes változatok vízszintesen és függőlegesen megjelenhetnek az épületen. A vízszinten fektetésnél a felsők lapolódnak az alattuk lévőre, így valóban klasszikus megjelenést, a faburkolatok hangulatát idézzük.A lapok függőleges elhelyezésével minden második lap kiemelkedése játékosságot visz a homlokzatra. Ennek és a színezett lapok struktúrájának köszönhetően egyben különleges optikai mélységet adhatunk a homlokzatnak.

Tekintsük át a Cedral szálcement homlokzatburkolat választékát. 

Cedral Classic

A Cedral Classic lapok látványukban a hagyományos és talán legegyszerűbb fűrészárut, a deszkát jelenítik meg, vastagságuk ellenben a szálcement előnyös tulajdonságainak köszönhetően mindössze 1 cm. A Classic lapok vízszintesen és függőlegesen is könnyen felszerelhetőek.

Cedral Click

Jellegében és megjelenésében a fa mintával ellátott Cedral Click lap a lambéria burkolat hatását kelti. Ezzel szemben a sima felületű változat inkább modern, minimalista sávos burkolatra emlékeztet, így gyakran használt teljes homlokzatok burkolására. Különlegessége a könnyű szerelhetősége, ami nem csak praktikus, de esztétikus megjelenéssel is párosul.

Famintás Cedral 

A Cedral lapok 3D nyomott felülete, plasztikus mintázata a cédrus erezetét idézi, ezzel a fa természetességét és szépségét a homlokzatra varázsolva a szálcement tartósságával ötvözi.

Sima felületű Cedral

A sima felületű Cedral lapok egyszerű, de mégis markáns karaktere azok igényeit szolgálja, akik sávos kialakítású homlokzatburkolatokban gondolkodnak. A lapok felülete azért mégsem teljesen sima, ezzel elkerülve a „mű” burkolat hatását, a napsugarak segítségével pedig a felület élettel telik meg.

Részletek megoldása egy kézből

Az Eternit által kínált homlokzatburkolati rendszer egy kézből kínálja a burkolatot tartó vázszerkezetet, legyen szó fa- vagy fémszerkezetről. A megfelelő rögzítő anyagok és kiegészítő profilok széles skálája minden szerkezethez elérhető. A látszó profilok a burkolattal azonos színben állnak rendelkezésre.

www.eternit.hu, www.akcio.eternit.hu, www.cedral.hu 


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából