Kategória: Nagyvilág , Szép házak, lakások
Utolsó módosítás: 2012-07-28
Hozzászólások: 0db

Egy mesebeli házikó szalmából és agyagból

Ahhoz, hogy egy ház igazán különleges és szemet gyönyörködtetõ legyen, nem feltétlenül szükséges híres építészt és drága lakberendezõt fogadnunk. Olykor bõven elegendõ egy nagy adag kreativitás és kézügyesség. Na meg agyag, szalma és fenyõfa.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Egyszer volt, hol nem volt, Anglia déli részén élt egy pár, akiket úgy hívtak: Lisa és Rich. Egy szép napon úgy határoztak, hogy nyugodt, tiszta, városi nyüzsgéstõl mentes helyet keresnek, ahol majd gyermekeiket nevelhetik. Nosza, fel is kerekedtek, és meg sem álltak … a földhivatalig, ahol kinézték a számukra legszimpatikusabb telket.

Lisa és Rich nagyon szerették a természetet, ezért eldöntötték, hogy a leendõ házukkal nem kívánják magukat elzárni elõle, épp ellenkezõleg, olyan otthonban akarnak élni, ami maga is része a természetnek. Ezért aztán szalmából, fenyõfából és agyagból fogtak hozzá az építkezéshez.

Szerencséjük volt, hiszen bámulatos kézügyességgel áldotta meg õket a sors, amely tudást nem voltak restek életük során tovább csiszolni, finomítani, mígnem igazi mesterévé váltak a faragókésnek és a vésõnek. Imígyen születtek meg a ház csodálatos faragott ablakai, s hasonlóképpen láttak napvilágot a házikó organikus mintázattal díszített falai is.

Lisa és Rich nagyon boldogok voltak, amikor végre beköltözhettek saját kezükkel épített, meseszerû otthonukba. Reméljük, azóta is boldogságban és szeretetben élnek.

A képek forrása: http://naturalhomes.org/goatlings.htm


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából