Kategória: Építõipari hírek , Hõszigetelés
Utolsó módosítás: 2013-03-14
Hozzászólások: 0db

Egyedülálló energiamegtakarító kísérlet indul

Jelentkezz, hogy nálad szigeteljenek!

Az épület korszerû hõszigetelésével, akár már az elsõ fûtési szezon elsõ hónapjában csökkenhet a rezsi és ez a csökkenés - az épület paramétereitõl függõen – akár 40-50 %-is lehet. E megállapítás alátámasztására hívta életre Magyarország egyik meghatározó hõszigetelõanyag-gyártó vállalata, a Knauf Insulation Kft. energiamegtakarító és rezsimegtakarító kísérleten alapuló programját. Április 30-ig jelentkezhetnek azok a családok, akik szeretnék, ha a kísérlet résztvevõiként a cég szigetelné a házukat.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A Knauf Insulation az Energiatakarékossági Világnap alkalmából, „Te mire költenéd a rezsit?” címmel meghirdetett kampánya segítségével két – meghatározott feltételrendszernek megfelelõ - családi házat és azok lakóit keresi, akiknél egy teljes fûtési szezon alatt, beépített mérõórák segítségével figyeli a fûtési energia felhasználást és rezsijük alakulását.

Annak érdekében, hogy a vizsgálat két, a lehetõ legtöbb paraméterben hasonlító épületen és abban lakó család közremûködésével folyjon, a programban résztvevõket pályázati úton keresi a cég. A jelentkezõk közül a kísérletben való részvételre kiválasztott két házat és tulajdonosait egy a program lebonyolításán dolgozó szakmai team választja ki, a jelentkezési oldalon kitöltött adatok alapján.

A teljesség igénye nélkül két klasszikus összetételû, két eltartott gyermeket nevelõ, 100-120 m2-es házban élõ családot keres a Knauf Insulation egyedülálló energiamegtakarító kísérletéhez.

Egyik ház szigetelve, a másik nem

A program lényege, hogy a kiválasztott, hasonló paraméterekkel rendelkezõ és hasonló összetételû család által használt épületek közül az egyik a Knauf Insulation jóvoltából 2013. nyarán komplett, korszerû hõszigetelést kap, míg a másik nem. A mindkét épületben beszerelt mérõórákkal gyûjtött és a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületszerkezettani Tanszékének munkatársai közremûködésével értékelt adatokat a program teljes idõtartama alatt bárki folyamatosan figyelemmel kísérheti a www.nalamszigetelnek.hu oldalon, ahol az érdeklõdõ családok jelentkezését is várják.

„A Magyarországon elsõ, valós körülmények között végzett családi ház energiahatékonysági összehasonlító program az otthonuk korszerû hõszigetelését tervezõ családoknak szól.- mondta el a kampány céljáról Kanyuk László, a cég marketing vezetõje. - „A Knauf Insulation összehasonlító kísérletén alapuló program célja annak megmutatása, hogy a hõszigetelés szakszerû és pontosan megvalósuló kivitelezésével a hõszigetelt házban élõ család egyetlen fûtési szezon alatt rezsijének mekkora részét takaríthatja meg, amelyet akár másra is költhet.” – világított rá a szakember a program hátterére.

Az egyedülálló, összehasonlító kísérleten alapuló programot kezdeményezõ Knauf Insulation célja többek között annak megmutatása, hogy ugyan egy „energiapocsékoló” épületen lehet találni felújítandó területeket – ablakok, tetõ, gépészet -, amelyek költsége akár alacsonyabb is lehet, mint egy komplett, korszerû hõszigetelés elkészítése, de utóbbi minden bizonnyal többet is hoz a konyhára.

Ikerházak tulajdonosai is eséllyel pályázhatnak

Az épületek kiválasztása során cél, hogy azok földrajzilag viszonylag közel essenek egymáshoz, hogy ezzel az idõjárási viszonyok különbségének esetleges torzító hatásai is kiszûrhetõek legyenek. Éppen ezért a szervezõk például ikerházak tulajdonosainak jelentkezését is szívesen veszik, de akár két azonos településen elõ család együttes pályázata is sikeres lehet.

A program lezárultával természetesen a szigeteletlen házban élõ család háza is korszerû hõszigetelést kap majd.

Az összehasonlítás módszertani támogatója a Magyar Energiahatékonysági Intézet.

A programról további információ a www.nalamszigetelnek.hu oldalon és a teljes lebonyolítást végzõ Build-Communication Kft-nél kérhetõ T: (23) 611-028.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából