Kategória: Lakberendezés
Utolsó módosítás: 2009-09-04
Hozzászólások: 0db

Egyedülálló nõ berendezné…

Manapság, már cseppet sem meglepõ módon, egyre többen választják a divatos, szingli életmódot. A rohanó világ igyekszik alkalmazkodni a megváltozott életmódhoz és kielégíteni a különleges igényeket. Várható volt, hogy ezzel egyetemben a lakberendezésben is jelentõs változtatások ütik fel fejüket, kreativitásra serkentve a tervezõket. De ne vágjunk egybõl a dolgok közepébe.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Fontos tudni, hogy nem minden egyedülálló hölgy megrögzött szingli. Vannak, akiknek ez pusztán átmeneti állapotot jelent. Gondolok itt azokra a fiatalokra, akik tanulmányaik elvégzése érdekében kényszerülnek lakóhelyet, lakást váltani. Vagy azokra a pályakezdõkre, akiket új munkájuk szólít más városba. Õk azok, akik ritkább esetben rendezkednek be hosszú távra és a lakótér kialakítását is kevésbé tudatosan, összeszedetten oldják meg. Nekik kizárólag a praktikusság a funkcionalitás az elsõdleges szempont. Ebben a tekintetben teljesen más is jellemzõ rájuk, mint azokra, akiknek ez választott életforma. Lakásuk többnyire végtelenül letisztult, minimalista irányzatot képvisel. Persze,léteznek kivételes esetek, amikor az egyedülálló fiatalok szabadjára engedik határtalan fantáziájukat és harsány színekkel, merész ötletekkel oldják piciny odújuk magányát.

Teljesen más a helyzet azokkal a nõkkel, akiknek az egyedüllét már nem pusztán egy jó buli, hanem véglegesített állapot, melyen nem óhajtanak változtatni. Itt a lakás berendezése már nagyobb odafigyelést igényel.

Mindkét csoportra jellemzõ, hogy a konyha és étkezõ elenyészõ szerephez jut az életükben, hiszen ritkán adják fejüket fõzõcskézésre. Ám ami ilyenkor is lényeges marad, tekintet nélkül a konyha és a bútorzat nagyságára, az a konyhai eszközök modernizálása. Fontos számukra, hogy a legújabb design mellett, azok maradéktalanul de leginkább gyorsan kiszolgálják õket. Igen gyakori az átlagnál nagyobb méretû hûtõszekrény, melyben többnyire gyorsfagyasztott , félkész ételek és persze a saláták uralják a helyet.

Amit mindenképpen javasolnék, az egy viszonylag nagyobb méretû asztal beszerzése néhány kényelmes székkel, ahova a sûrûn ellátogató szingli barátok, barátnõk leülhetnek egy meghitt csevegésre.

Ha ez nem megoldható, a beszélgetõ sarok kialakítása akkor is elengedhetetlen az esti borozgatásokhoz, beszélgetésekhez. Ilyenkor „ B „ tervként számításba jöhet, ennek a nappaliban történõ megvalósítása. Nem igazán ajánlanám a sarokgarnitúrát, mivel azon kevés ember fér el és elhelyezkedni sem lehet rajta úgy, hogy mindenki jól lássa egymást. Ellenben a puffok, ülõpárnák, összecsukható székek jó megoldásnak bizonyulnak. Mobilitásukat tekintve,igen kedvelt a vendégeket sûrûn fogadó szinglik körében. Hihetetlenül trendi formákban és divatos színekben kaphatók már, emellett a kényelmet sem nélkülözik.

Lényeges eleme ezeknek a lakásoknak a gardrób, ahol helyet kaphat a ruhák és cipõk tömkelege, valamint jellemzõ az igényes és jó minõségû bútorok kiválasztása is. Legyen az romantikus, minimalista, eklektikus, praktikus vagy érzékien buja stílus, lényeg a MINÕSÉG!

A legtöbb szingli megszállottan dolgozik, nem egyszer még az otthonában is folytatva a munkát. Ezért minden esetben találunk náluk számítógépet. Célszerû lehet egy kis sarkot lerekeszteni a nappali egy távolabb esõ zugában, amely irodaként funkcionálhat.

Ha egylégterû a lakás, igyekezzünk elszeparálni egymástól a különbözõ tevékenységekre szánt területeket. Mivel szinglikrõl van szó, jelen esetben a mobil megoldások jöhetnek számításba, hiszen a szingliség tulajdonképpen egyet jelent a szabadsággal . Ezért térelválasztóként részesítsék elõnyben a paravánokat, keréken gördülõ térválasztó polcokat, sínen futó lapfüggönyöket, így egyetlen mozdulattal, kedvükre alakíthatják, változtathatják a teret.

Minden esetben kiemelt szerepet kap egy hatalmas ágy, mely elengedhetetlen a kevés idõvel rendelkezõknek, a pihentetõ alváshoz. Legalább ugyanilyen fontos elem a tükör is, hogy sûrûn ellenõrizhetõ legyen a kifogástalan megjelenés, még a hálószobában is! Ezért ne lepõdjünk meg, ha egy szingli nõ lakásában folyton tükrökbe ütközünk. Hiába keressük azonban a televíziót. Mivel a rohanó életmód mellett ritkán nyílik lehetõség ilyenfajta kikapcsolódásra, a legtöbben nem tartanak rá igényt. Megtaláljuk ellenben a legmodernebb hifi berendezést, a zenei irányzatok széles skálájával, mely nélkülözhetetlen a relaxáláshoz, értelemszerûen rejtett fények, illatgyertyák kíséretében. A direkt fényforrás szintén mellékes, hiszen a meghitt hangulat a legfontosabb, legyen szó nappaliról, hálóról vagy a fürdõrõl.

Német tervezõknek köszönhetõen, már vannak kifejezetten szingliknek készült fürdõszobák, ahol a kád kapja a fõszerepet. De megörvendeztették az egyedülállókat olyan mobil mosdókagylóval is, melynek felsõrésze igény szerint félretolható, szabályozva annak nagyságát. A felsõ mosdótál eltolásával, egy csupán kézmosásra alkalmas, kisebb kagylót találhatunk. Micsoda praktika!

Kulcsszerephez jutnak a kiegészítõk is, hiszen egy szinglilakás a legtöbb esetben sokkal nõiesebb beütésû az átlagnál. A csecsebecsék, a díszpárnák, hanyagul odavetett, kizárólag finom anyagból készült kelmék, friss magazinok mind kiemelt helyen szerepelnek.

S mindez a kifinomultság, megspékelve visszafogott színekkel, mint a bézs, a halványzöld, a szürke, Szahara – sárga , árnyalataival vagy a barna – lila, barna – arany, barna – türkiz vagy narancs párosítással, megkoronázza az egész mûvet.

Mindegy, hogy klasszikus vagy egy extravagánsabb megoldást választunk lényeg, hogy az egyéniségünk kifejezésre juttatása legyen a végsõ cél!


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából