Kategória: Burkolat , Tetõ
Utolsó módosítás: 2015-05-20
Hozzászólások: 0db

Elegáns síkpala homlokzaton és tetőn

A letisztult vonalvezetésű épületekhez, egyszerű vagy karakteresen szögletes formákhoz egyre gyakrabban alkalmazott tetőfedő anyag az Eternit síkpala, amely különböző rakási módjaival különböző stílusú tetők építését eredményezi. Sőt a homlokzatra fordulva igazán figyelemre méltó homlokzati kialakítást, szemet gyönyörködtető látványt nyújthat.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A mai modern, környezetbarát szálcement síkpala, ellentétben a régi azbeszt alapanyagú kopottas szürke fedőanyaggal - és sajnos ma még a családi házak jelentős részének tetején ez látható – a modern építészet eszköze. Magyarországon az Eternit síkpala tetőfedő anyagok mintegy 35 méretben és 30 féle színben, sima és rusztikus felülettel állnak a felújítók rendelkezésére. Jóllehet így szinte a szivárvány minden színéből választhatunk, ez a tetőfedő megoldás ma is a szürke színben a legelterjedtebb. Ez a szürke ugyanakkor már egy elegáns tetőfedő anyag színe, annak minden más előnyös tulajdonságával együtt. Ezekről a változatos színekről egyébként maga a környezetbarát alapanyag, a szálcement gondoskodik, így annak tartósságáért is az felelős.

A színeken túl a különböző formájú síkpalával különböző, az épület karakteréhez és akár a megrendelő pénztárcájához is igazodó fedési kép alakítható ki, a látványostól az egyszerű vonalvezetésig. Sőt, a síkpala úgy is az épület díszévé válhat, hogy a tető anyaga akár homlokzatra is átfordulhat.

Az Eternit síkpala hosszú élettartama, tartós minősége és rendhagyó megjelenése sokak számára meggyőző műszaki tartalommal és egyedülálló garanciális feltételekkel párosul. A cég az érvényes nemzetközi és hazai szabványoknál szigorúbb feltételrendszert állított fel a termékkel szemben, amelyet írásos formában garantál. A 30 év termékgarancia mellé a cég a síkpala és kiselemes homlokzatburkolatok felületének rendellenes színelváltozásaira és bevonat leválására a piacon egyedülálló 15 éves garanciát vállal írásban.

Ha szeretnénk, hogy az új palatető ne emlékeztessen a régi látványára (ez az ún. németfedés), dönthetünk más fedési mód mellett is, a klasszikusan elegáns franciafedéstől a fiatalosan lendületes svájcifedésig. Az angolfedés alkalmazása kimondottan a homlokzatra átforduló tetők építése esetén mutat nyugodt, kiegyensúlyozott, szép fedési képet. Erre a fedési módra, a kettős fedés kialakítása miatt kimondottan jellemző az időjárási hatásokkal szembeni nagyfokú ellenálló-képesség.

Angolfedés: kötöttségek nélkül

A különböző formájú és eltérő méretű palákkal készülő ún. angol, vagy duplafedés elegáns és változatos fedési képet mutat. A téglalap, sarkított téglalap vagy négyzet alakú, sima vagy strukturált felületű, több mint 30 féle színben elérhető palával épülő tetők különbözősége biztosítja, hogy minden épülethez és minden tetőhöz egyedi tömegarányának megfelelő tetőfedő vagy falburkoló palát találjunk.

Az esztétika mellett a duplafedés nyújtotta fokozott védelem mellett döntünk, ha az angol fedést választjuk. Az Eternit kettős vagy duplafedésű palával a tetőfedés gyorsan és könnyen kivitelezhető, az eredmény pedig a vihar biztos palatető. 

www.akcio.eternit.hu  www.eternit.hu

Tetőfelújítás veszélyes hulladék szállítással

A számtalan épületen szinte kizárólag rossz minőségben megtalálható régi, töredezett palafedés egyszerűen helyettesíthető azonos fedőanyaggal, palával. A bontás utáni veszélyes hulladék elszállításban és ártalmatlanításban nyújt segítséget az Eternit termékek forgalmazójának új szolgáltatása, amelyre regisztráció a www.creaton.hu oldalon található.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából