Kategória: Nagyvilág , Szép házak, lakások
Utolsó módosítás: 2012-07-23
Hozzászólások: 3db

Élet a csigaházban

Az álomházról valószínûleg más elképzelései vannak a legtöbb embernek, de hogy ez a ház álomszerû, ahhoz semmi kétség nem férhet. Egy Mexico City-ben élõ házaspár valódi csigaházat álmodott magának, amit Javier Senosiain építész meg is tervezett, és 2006-ban felépített a pár számára. Érdekes képek és információk a cikkben.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Az organikus építészet ellentmondani látszik mindennek, amit eddig az épületekrõl gondoltunk, ugyanakkor az építészet magas szintû ismerete nélkül nem születhetnének ehhez hasonló, szemet gyönyörködtetõ mûalkotások. Még ha elsõ ránézésre furcsának is tûnnek az effajta épületek, valljuk be, egyáltalán nem nehéz beleszeretni!

Így járt az a fiatal házaspár is, akik az organikus építészet szerelmeseiként úgy döntöttek, ezután egy valódi csigaházban fognak élni. A ház megtervezésekor az elsõdleges cél az volt, hogy az ott élõk valóban úgy érezzék magukat, mint akik egy óriási csiga elhagyott mészházában élnek. Ennek megfelelõen a háznak mindössze egyetlen bejárata van, és ahhoz, hogy eljussunk az épület legtávolabbi „szegletébe”, csigavonalban kell haladnunk, át minden helyiségen, ami utunkba esik.

Nincs tehát egy központi helyiség, vagy folyosó, ahonnan a többi nyílna, és természetesen hiányoznak a megszokott sarkok és élek is. Helyettük azonban szõnyeg gyanánt növények nõnek a nappali talajából, nem csak az organikus építészetet erõsítve, hanem növelve a puhatestû lét érzetét is.

A különleges lakóház a Nautilus névre hallgat, ami a csigaházas polipok egy fajtájának a megnevezése, de Nemo kapitány tengeralattjáróját is így hívták. Egyébiránt az épületben minden megtalálható, ami egy hagyományos házban, a nappalin kívül egy TV szoba, egy dolgozószoba, egy hálószoba és természetesen fürdõszoba, valamint konyha is tartozik hozzá. Mindemellett természetesen a garázsról és a gyönyörû teraszról sem feledkeztek meg a tervezõk, az épület tehát amellett, hogy meseszerû, nem nélkülözi sem a praktikumot, sem a luxust.

A képek forrása: http://www.arquitecturaorganica.com/


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.
Név: neva595 Dátum: 2012-07-23 15:36:50
ez aztán a hûûûûûûû de pazar :D

Még több cikk kategóriából