Kategória: Burkolat
Utolsó módosítás: 2012-12-21
Hozzászólások: 0db

Elsõ „simítások”

Amikor megvettük az új lakást, már alig vártam, hogy nekilássunk a felújítási munkálatoknak és saját ízlésünk szerint alakítsuk át az új otthont. Gondolataim csak az új bútorokon, a tapéta kiválasztásán és a falak színein jártak. Esztétikus, színes terekre vágytam, dekoratívan berendezett kis fészekre. Kis csalódást okozott, amikor rájöttem, hogy a munka már jóval ezelõtt megkezdõdik, hiszen csak akkor lesznek szépek a színek, minták, ha a felület sima, egyenletes. Tehát kezdtük a gletteléssel. (x)

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Sajnos az elõzõ tulajdonos nem foglalkozott a lakás állapotával, a falakon és a mennyezeten csúnya repedések éktelenkedtek, néhány helyen pedig olyan lyukakat találtunk, melyekben annak idején csavarok lehettek, mára azonban csupán a falak szépséghibáiként néztek le ránk szomorúan.

Mi szép, egyenletes falakra vágytunk, amelyek a tisztaság érzetét keltik bennünk. Így a lakás újravarázsolásában a glettelés volt az elsõ és egyik legfontosabb lépés. Tájékozódtunk, információkat gyûjtöttünk a témában, hogy pontosan tudjuk, mire kell odafigyelni egy ilyen munka során. A Murexin tájékoztató füzete volt a mi kisokosunk, amely minden felmerülõ kérdésre azonnal megadta a választ. Sok olyan szempontra, fontos tényezõre felhívta a figyelmünket, melyekrõl talán meg is feledkeztünk volna a Murexin szakértelme nélkül. A megmunkálandó felületnek száraznak, teherbírónak és leválasztószer-mentesnek (por, zsír, olaj stb.) kell lennie. Megtudtuk, hogy a glettanyagnak nem szabad nagyon felszívódnia vagy felpuhulnia. Mihelyt a megfelelõ helyre felhordtuk, repedés nélkül gyorsan meg kell száradnia. A megszáradt glettanyagnak jól csiszolhatónak kell lennie, és egy stabil, ellenálló alapot kell képeznie. Így egy percig sem gondolkodtunk azon, hogy a Murexin minõségi termékei közül fogunk válogatni, melyek nem okoznak csalódást a fáradtságos munka végén.

Az anyagok megvásárlásakor figyelembe vettük, hogy milyen munkafolyamatoknak nézünk elébe, hová kell felhordani az anyagot. A mi esetünkben csak beltérrõl volt szó, de már tudom, hogy ha családi házat veszünk, akkor a Murexin választékában kültéren is alkalmazható glett-anyagokat is fogok találni. Számolnunk kellett azzal is, hogy a repedéseket hogyan tüntethetjük el a legeredményesebben és ehhez milyen anyagokra lesz szükségünk. A Murexin kisokos erre vonatkozólag is értékes tippekkel is látott el.

Az alapozó munkálatokhoz az LF 14 mélyalapozót választottuk, amely nagyon kiadós, és mindenkor pontosan be lehet állítani az alapfelület szívóképességét is. Továbbá megvásároltuk az FS 30 Durapid glettanyagot, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy nemcsak kitöltésre alkalmazható, hanem a felület glettelése is megvalósítható vele. De egyéb anyagok is a kosárba kerültek, többek között az ennél finomabb GS 60 Durapid, amely minimális zsugorodásának köszönhetõen kiválóan alkalmas fugák, repedések és lyukak lezárásához. Ezzel egy olyan terméket sikerült vásárolnunk, amely normál felhasználási területekre is megfelelõen használható, ugyanakkor különleges eseteknél is kifogástalanul mûködik. Mint megtudtuk a nagy lyukak a falon szakmailag nem számítottak különleges esetnek, de számunkra azok voltak. Így pl. a mennyezet glettelésénél kifejezetten elõnyös volt az anyag kis súlya, ez igazán megkönnyítette a munkánkat.

A Murexin glettanyagokat szinte minden felületen alkalmazhattuk, egyszerû volt elõkészítésük és felhasználásuk, kiválóan tapadtak és szép lett a végeredmény is. Nagyban megkönnyítette a lakásfelújítás elsõ lépéseit, hogy a minõségi termékek mellett tettük le voksunkat. Az elsõ sikereken felbuzdulva gördülékenyen folyt tovább a munka, lépésrõl-lépésre valósítottuk meg álmainkat és elképzeléseinket új otthonunkban. A falak felülete szép és egyenletes lett, a repedések és a kisebb-nagyobb hibák pedig teljesen eltûntek. Ilyen sima falakra öröm volt felhordani a kiválasztott festéket, majd késõbb festmények, fotók felhelyezésével tovább díszíteni a lakást. Szerencsére a néhány festmény és kép, mely a falra került, most nem a hibákat takarta el, csupán a dekoráció elemei voltak.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából