Kategória: Jogi hírek
Utolsó módosítás: 2008-05-29
Hozzászólások: 0db

Engedélyhez kötik a homlokzat felújítását!

Elérkezett a felújítások ideje, sokan gondolkodnak el a tavaszi hónapokban házuk hom-lokzatának felújításán. Többek között azért is megfelelõ idõszak ez erre a tevékenységre, mert Magyarországon a hõmérséklet és a páratartalom szinte csak ezekben a hónapok-ban felel meg az ilyen jellegû kivitelezések elvégzéséhez. Míg a tavalyi és az azt megelõzõ években nem volt egyértelmû, hogy a homlokzati felújítás engedélyköteles tevékenység-e vagy nem, így az ilyen munkálatok a legtöbb esetben a hatóságok ellenõrzése nélkül va-lósultak meg. 2008. január elsejétõl azonban változott a helyzet.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Az új rendelet szerint engedélyköteles minden olyan tevékenység, amely egy adott épület teljes homlokzati felületét érinti. Ide tartozik az átalakítás, az építészeti karakter változtatása, a teljes felület színezése és felújítása is. A bejelentésnek tartalmaznia kell a tûzvédelmi dokumentációt és a homlokzati tervet, minden olyan elemmel együtt, amely meghatározza az épület külsõ megjelenését. (rácsok, korlátok, antennák, nyílások, díszítõelemek, lépcsõk, esõcsatorna, stb.)

A munka bejelentésén túl annak végeztét is jelezni kell az illetékes hatóságoknál. Az új rendelet nem csak a bírságok kiszabására ad lehetõséget, hanem a minõség ellenõrzésére is. Így mód nyílik kiszûrni az engedély nélküli, esetleg szakképzetlen munkavállalókat, valamint a rossz minõségû, tanúsítvánnyal nem rendelkezõ homlokzati rendszereket.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából