Kategória: Burkolat
Utolsó módosítás: 2015-09-08
Hozzászólások: 0db

Eternit síkpala: izgalmas fedéskép szálcementből

Legyen szó modern új épületről, vagy felújításról egyre több családi házon jelenik meg, egyre kedveltebb mind a szakemberek, mind az építkezők körében a modern szálcement alapanyagból készülő Eternit síkpala. Ha eldöntöttük, síkpala lesz a tetőn, a döntések sorának még nincs vége: válogathatunk a színek, felületek, sőt a fedési módok között is.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Az Eternit által fejlesztett természetes alapanyagú szálcement a modern síkpala és hullámpala anyaga. Az Eternit több mint 100 éves hagyományokkal rendelkező építőanyag gyártó, az említett alapanyag pedig több évtizedes múlttal rendelkező, bevált alkotóeleme a modern építészetnek, de műemléki vagy történelmi környezetben is helye van.

A különböző fedési módoknak köszönhetően az Eternit síkpala felhasználásával fedett épületek változatos képet mutatnak. A szakemberek előszeretettel alkalmazzák műemlékek felújítása során, de visszafogott építészeti koncepciójú, modern épületeken is, hiszen hagyományos vagy modern épületek burkolataként, a síkpala egyaránt változatos fedéskép kialakítását teszi lehetővé.

A németfedés tökéletes választás lehet, ha a régi kor látványvilágát képzeljük el otthonunkba, ugyanis a múlt és a jelen kor igényeit ötvözi. Azonban ha fiatalosan lendületes és modern tetőre vágyunk, választhatjuk a svájcifedést vagy a klasszikusan elegáns franciafedést is. Az angolfedés a homlokzatra átforduló tetők építése esetén kimondottan nyugodt, kiegyensúlyozott, szemet gyönyörködtető fedési képet mutat, amely az időjárási hatásokkal szembeni nagyfokú ellenálló-képességgel párosul.

Svájcifedés: Izgalmas és fiatalos

A svájcifedéssel készült tető könnyedebb, fiatalosabb, esztétikusabb és izgalmasabb látványt nyújt a hagyományosnak mondott hálós fedésképekhez képest. Ez a fedés akár egy egyszerűbb formájú épület látványát is feldobhatja és egyedivé varázsolhatja, ám Magyarországon ez még ritkán látott megoldás. Ennek egyik oka, hogy az oldalirányban eltolt fedéskép még látványosabb a leggyakrabban használt 30x60cm-es, azaz a nagyméretű táblákból kivitelezve. A svájcifedés esetén fontos a fedési irány meghatározása, amely akár építészetileg, akár műszakilag indokolt lehet. Mivel a palák ettől függően az egyik oldalról átfedik egymást, az uralkodó széliránnyal ellentétesen lehet a fedés jobbos- vagy balos-fedés.A megfelelő rögzítéseket alkalmazva (2 db horganyzott szeg és 1 db rozsdamentes acél rögzítő kampó) gyorsan és egyszerűen szerelhető, könnyű szerkezetű és még költséghatékony is az ún. egyszeres fedésnek köszönhetően.

A fedési mód és a svájcifedésre alkalmas síkpalák tulajdonságai tetőfelújításokon és új épületeken való alkalmazásra egyaránt alkalmassá teszik e megoldást. Viharbiztos rögzítési módja (2 db horganyzott szeg és 1 db rozsdamentes acél rögzítő kampó), könnyű súlya (15.5 kg/m²), egyszerű és gyors szerelhetősége, ár-érték arányos költséghatékonyságot kínálnak akár családi házak, akár középületek, vagy éppen műemlékek tetőfelújítása esetén is.

Különböző színek és formák

Az Eternit az érvényes hazai és nemzetközi szabványoknál szigorúbb feltételrendszert állított fel a termékkel szemben, amelyet írásos formában garantál. A 30 év termékgarancia mellé a cég a piacon egyedülálló 10 éves garanciát vállal írásban a síkpala és kiselemes homlokzatburkolatok felületének rendellenes színelváltozásaira és a bevonat leválására. A szálcement alapú síkpala ugyan elegáns szürke színben a legelterjedtebb, de ma már akár a szivárvány minden színében elérhető. Magyarországon az Eternit síkpala tetőfedő anyagok mintegy 30 féle színben és 35 méretben érhetőek el, rusztikus és sima felülettel, különböző formákban.

Tetőfelújítás veszélyes hulladék szállítással

A számtalan épületen szinte kizárólag rossz minőségben megtalálható régi, töredezett azbeszt palafedés egyszerűen helyettesíthető szinte teljesen hasonló fedőanyaggal, de azbesztmentes palával. A bontás utáni veszélyes hulladék elszállításban és ártalmatlanításban nyújt segítséget az Eternit termékek forgalmazójának új szolgáltatása, amelyre regisztráció a www.eternit.hu oldalon található.

www.akcio.eternit.hu

www.eternit.hu


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából