Kategória: Lakberendezés
Utolsó módosítás: 2014-10-03
Hozzászólások: 0db

Fali rendszerezés esztétikusan

A nagyobb dolgokat szekrényben, a kisebb holmikat fiókban, tárolódobozokban helyezzük el, de mindig vannak körülöttünk olyan apróságok is, melyeket legtöbbször csak tologatunk ide-oda, és persze pont akkor nem találjuk, amikor szükségünk lenne rájuk. Sietve felírt telefonszámok, névjegykártyák, kuponok, prospektusok kallódnak polcokon, asztalokon, melyekre csak ideiglenesen van szükségünk, de addig is szeretnénk, ha szem előtt maradnának. Egy üzenőfalon, vagy fali rendszerezőn esztétikusan és praktikusan tárolhatjuk kicsiny, de fontos dolgainkat.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Mielőtt kiválasztjuk, vagy megtervezzük saját kis üzenőfalunkat, érdemes megkeresni a tökéletes helyet, esetleg helyeket. Ne olyan falfelületet keressünk, ami szabad, és épp illik oda egy parafa- vagy mágnestábla, hanem valóban a megfelelő helyet találjuk meg! Ha csak dekorációként fog működni, előbb-utóbb azt vesszük észre, hogy pont a saját feladatát nem „látja el”, azaz apróságaink ugyanúgy rendetlenül hevernek majd. Figyeljük meg, általában hol szoktak összegyűlni ezek a rendszerezésre váró cetlik, kártyák, és oda álmodjuk meg az üzenőtáblát is!

A konyha, előszoba, dolgozósarok szokta leginkább megkívánni az efféle segítséget, hiszen ezekhez a területekhez kapcsolódnak „gyűjtögető” és jegyzetelő tevékenységeink. Szórólapok, bevásárlólisták, receptek, üzenetek naponta „születnek” egy háztartásban.

Ha már tudjuk, hová érdemes elhelyezni rendszerezőnket, akkor jöhet a következő lépés, hogy megtervezzük, milyen legyen. Fontos, hogy illeszkedjen a helyiség összképébe, ne hívja fel magára a figyelmet, hiszen személyes dolgaink kerülnek ide. Természetesen legyen jelen bútoraink és kiegészítőink között, és ne csak üresen legyen szép!

Vannak nagyon aktív, mindent lejegyzetelő emberek, és olyanok is, akik sikeresen tartják fejükben a sok-sok információt, és csak a legszükségesebbeket róják papírra. Az üzenőfal mérete igazodjon az igényekhez, sem a zsúfolt, sem az üres tábla nem igazán szerencsés. Előbbin nem lehet kiigazodni, és csak bosszankodunk keresgélés közben, utóbbi feleslegesnek is tűnhet, ráadásul egyik sem esztétikus látvány. 

Saját üzenőfalunkat ma már a legkreatívabb megoldások közül választhatjuk ki, nem muszáj a boltban kapható kész parafatáblát vagy mágnessínt megvásárolnunk. Egyéb használati tárgyainkból, vagy padlásra félretett kacatokból varázsolhatunk egyedi és remek üzenőfalat. Parafa dugókból, régi ablakszárnyból, hungarocell táblából és csomagolópapírból, faágakból, irattartóból, textíliából, és még sorolhatnánk tovább, mi mindenből alkothatunk fali rendszerezőt magunknak.

Akár egy kitűnő ősz-esti program is lehet, hogy leülünk, és elkészítjük saját tervezésű üzenőfalunkat. Azzal, haátláthatóvá válnak jegyzeteink, tennivalóink, és rendet teszünk magunk körül, a hétköznapjaink is picit gördülékenyebbé válnak. Elég ránézni jegyzeteinkre, és tudni fogjuk, mi a soron következő dolgunk, és mi az, amit már elintéztünk. Néha szemünkkel fussuk át a táblát, és a felesleges fecniket vegyük le, hogy valóban csak az aktuális és fontos dolgokat mutassa. Gyermekeink fényképe, rajza, vagy egy-egy számunkra nagyon kedves üzenet természetesen kaphat állandó helyet, így az elintéznivalók sora mellé mindig jut majd egy megerősítő mosoly is. 

Laky J. Eszter

Képek forrásai: 1, 2, 3, 4


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából