Kategória: Építõipari hírek
Utolsó módosítás: 2009-01-08
Hozzászólások: 0db

Fokozzák a hõszigetelés támogatását Ausztriában

Már írtunk korábban is az osztrák támogatási rendszerrõl, és megállapíthattuk, hogy jelentõsen kedvezõbb, mint a magyar rendszer. Ehhez képest most – részben a gazdasági nehézségek miatt – tovább fokozzák a támogatást. Eddig csak a tartományok járultak hozzá az építéshez, felújításhoz. A szabályozást eltérõen alakították ki, de a megítélt összeg többnyire a hõszigetelés mértékétõl függ. Van, ahol kamatmentes kölcsönt lehet igényelni, és van, ahol vissza nem térítendõ támogatást kap az igénylõ.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Épületfelújításra az állam április 14-tõl a tartományi lakástámogatás mellett további támogatást nyújt. A keret 100 millió euró - mai áron mintegy 29 milliárd forint. Azok, akik utólagos hõszigetelésbe fognak, akár 5.000 eurót (mintegy másfél millió forintot) is kaphatnak az államtól (a maximális 25.000 euró értékû beruházás esetén, a költségek legfeljebb 20%-át lehet igényelni).

A támogatásban azok az egy- és kétlakásos családi házak, bérlakások vagy saját tulajdonban lévõ lakások részesülhetnek, amelyek építési engedélyét 1999. január elseje után adták ki. Az állami támogatás független attól, hogy mekkora az igénylõ jövedelme, van-e családja, vagy igényelt-e tartományi lakástámogatást. Lakásonként egy igénylést lehet benyújtani, amelyben ajánlatos valamennyi tervezett felújítási tevékenységet feltüntetni. Az igénylés feltétele a meglevõ energiatanúsítvány.

Emellett a tartományok is javítottak az utólagos hõszigetelésre adható lakástámogatások rendszerén:   Alsó-Ausztria: A felújítási költségek egyharmadát visszakapják. Aki a beruházáshoz nem igényelt hitelt, 20.000 euróig visszakapja a felújítási költségek egyharmadát. Ez az ajándék forintban megközelítheti a 6 millió forintot!

Felsõ-Ausztria: Akár 7.500 eurós támogatás.  Az utólagos hõszigetelés az eddigi kedvezményes kölcsönök mellett most maximum 7500 euró értékû (több, mint 2 millió forint!) pénzbeli támogatás is igényelhetõ.

És mit a helyzet nálunk? Reméljük, hogy hamarosan kiírják a hazai pályázatokat is, mert a gazdasági visszaesés ellen ez az egyik legjobb eszköz, és mind az építõiparnak, mind a lakosságnak nagy szüksége van rá.

 

 

 

Austrotherm Kft.

9028 Gyõr, Fehérvári u. 75.

 

Telefon:            06-96/515-114

Fax:                 06-96/515-120

 

Web:                www.austrotherm.hu

E-mail:             austrotherm@austrotherm.hu

Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából