Kategória: Építõipari hírek
Utolsó módosítás: 2011-07-21
Hozzászólások: 5db

Fókuszban az energiahatékonyság és az épületenergetika

Az Európai Unióban kiemelten kezelik az energiahatékonysággal összefüggõ kérdéseket, így az épületenergetikával kapcsolatos követelmények szigorodtak az elmúlt idõszakban. A direktívák szerint 2018-tól a közintézményeknek alacsony energiafogyasztásúaknak kell lenniük, 2020-tól pedig valamennyi új épületnek a közel nullenergiás körbe kell tartoznia.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A cél, hogy az épületek energiafelhasználása jelentõsen csökkenjen, ugyanakkor növekedjen a megújuló energiák – nap, szél, földhõ – használata. Ezáltal jelentõsen nõhet az épületenergetikai felújítások száma, és erõsödhet a megújuló energiák piaca.

Ma a Magyarországon felhasznált összes energia 40%-át az épületeinkben használjuk el (ennek egyharmadát a nem lakáscélú ingatlanok – irodák, gyárak, iskolák, kórházak – adják), s ennek mintegy kétharmada a fûtés és a hûtés számlájára írható. Az épületek fûtése az egyik legnagyobb CO2 kibocsátó.

Az elõírt Európai Uniós célok teljesítéséhez kapcsolódó témakörökkel foglalkozik az október 19-20-án harmadik alkalommal megrendezésre kerülõ CEP® Clean Energy & Passive House Expo.

A rendezvény a város szívében található Material Event Centerben (1134 Budapest, Róbert Károly krt. 54-58.) kerül megrendezésre, mely alapkoncepciója “az építkezéshez és lakberendezéshez mindent egy helyen megtalál”, vagyis mindent, amire a pincétõl a padlásig egy épületben szükség lehet.

A kiállítás fõ témái 2011-ben:

- épületek energiahatékony építése, felújítása

- zéró energiafelhasználású és alacsony energiájú házak

- passzív házak, felújítás passzívház komponensekkel

- intelligens épületek, épületautomatizáció, smart metering, smart grid

- energiaracionalizálás az épületekben, facility management (irodaépületek, ipari parkok, kereskedelemi hálózatok) - ÚJ TÉMA

- energiatanácsadás, finanszírozás és az új támogatási rendszerek

A rendezvény fõvédnöki tisztét nagy örömünkre ismét Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyi államtitkára tölti be.

Szakmai partnerek: A rendezvény a korábbi évekhez hasonlóan idén is szorosan együttmûködik meghatározó szakmai szervezettekkel - többek között az Építési Vállalkozók Országos Szövetségével, a Magyar Mérnöki Kamarával, a Magyar a Passzívház Szövetséggel, a Magyar Építõanyagipari Szövetséggel, a Magyar Épületgépészek Szövetségével, a KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesülettel.

Tájékozódjon a 2010-es CEP® statisztikai adatairól!

Legyen Ön is a nagy sikerû CEP® Clean Energy & Passive House Expo kiállítója 2011-ben és kérje kötelezettségektõl mentes ajánlatunkat még ma!

2010-ben kiállítóink voltak többek között:

Bauland, NILAN, Aereco, Jüllich Glas, STO, ELMÛ, Thomaholz, MAICO, Honeywell, HERZ, Uponor, Stiebel Eltron, Bachl, BOSCH, Aeroventil, Masterplast, Zubadan képviselet, Nikecell, HELLA Árnyékolástechnika, Climalife, Klíma Áruház, Knauf, Labaro, EATON-Kapsch stb.

2010-es kiállítóink listáját megtekinthetik honlapunkon.

Call for Paper

Kérjük, küldje el konferenciákra vonatkozó témajavaslatait a letölthetõ kérdõív segítségével. Mondja el nekünk, mit nézne meg szívesen a kiállításon, mirõl tájékozódna leginkább! Melyek azok az új szakmai, mérnöki témák, amelyekrõl szívesen meghallgatna egy konferenciát? Javaslatait a kiállításra szóló ingyenes belépõjeggyel háláljuk meg!

További információt talál a kiállítás tematikájáról a www.cep-expo.hu weboldalon.

A rendezvény szervezõje:

REECO Hungary Kft.

H-1123 Budapest, Gyõri út 20.

Tel.: +36-1-213-4240 Fax: +36-1-213-4248

info@cep-expo.huwww.cep-expo.hu


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.
Név: REECO Hungary Kft. Dátum: 2011-07-25 09:20:26
Kedves Generális!
A konferencprogramok összeállítása folyamatban van, augusztus vége felé fog felkerülni a honlapra (http://www.cep-expo.hu/kongress1.html?&L=1) és ekkor fog indulni a regisztráció is. Elõljáróban annyit tudok mondani, hogy a két nap alatt szó lesz a közintézmények, önkormányzati épületek és társasházak felújításáról.
Üdvözlettel: a szervezõ - REECO Hungary Kft.

Név: Generális Dátum: 2011-07-24 08:06:06
Engem érdekelne, hogy milyen témákban lesznek a konferenciák, mert erre vonatkozó információt nem találtam. Illetve jó lenne tudni, hogy az 1000 forintos belépõ feljogosít a konferenciák látogatására is?
Név: Fakerman Dátum: 2011-07-21 11:33:47
Hoppá, akkor tényleg én voltam vaksi, köszönöm a felvilágosítást. Az az 1.000 forint nem is olyan sok. Olcsóbb, mint a konstruma, az biztos.
Név: Építési Portál Dátum: 2011-07-21 07:29:48
Kedves Fakerman!

A belépõ árát a LÁTOGATÓK menüpont alatt találod. Egyébként bruttó 2.000 forintba kerül, de elõzetes regisztrálás esetén csupán 1.000 forintot kell fizetni érte.
Név: Fakerman Dátum: 2011-07-21 06:09:12
Engem érdekelne, csak azt nem látom, hogy mennyi a belépõ. Lehet hogy én vagyok vak, de a kiállító honlapján sem találtam erre vonatkozó infót. Vagy ez ingyenes? Tud valaki róla valamit? Esetleg a cikkíró?

Még több cikk kategóriából