Kategória: Nyílászáró
Utolsó módosítás: 2010-11-03
Hozzászólások: 0db

Fûtés az ablakon keresztül? Lehetséges! - Amikor a vágy a kisebb gázszámlára valósággá válik

Ön nyerni szeret vagy veszíteni? Az ablak sokkal több, mint kitekintés a világra. Az ablakkal energiát nyerhetünk vagy veszíthetünk. Tudta Ön, hogy a lakásban termelt hõ tetemes része, mintegy 30%-a a nyílászárókon, fõként az ablakokon keresztül távozik? Nem meglepõ, hogy pénztárcánk fogja megérezni, hogy a megfelelõ ablakot választottuk-e lakásunk felújításához, vagy új házunk megálmodásakor.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Mire figyeljünk az ablak kiválasztáskor, ha fontos az energia megtakarítás?

Jó ablak = kiváló hõszigetelés: a mágikus Uw érték

Az ablakunk egyik legfontosabb tulajdonsága az energia megtartása. A legjobb hõszigetelésû ablakok minden része tökéletes illesztéssel rendelkezik, hiszen nem csupán az üvegen keresztül távozik az energia. Energiát veszíthetünk a nem megfelelõ kerettel, vagy a falba illesztésnél. Az ablak hõszigetelésének objektív mérõszáma az Uw érték, amely minél kisebb, annál hatékonyabb a szigetelés.

Energia nyerés az ablakon át

Az ablakon keresztül nem csak távozik az energia, hanem érkezik is. A napfény jelentõs hõenergiát termel, amely a megfelelõ ablakon keresztül fûti a házat. A „g” érték jelzi, hogy az ablakunk a napenergia hány százalékát engedi be lakásunkba.

Kell harmadik réteg?

A hõenergia ki- és beáramlását jelentõsen befolyásolja az ablakban található tokok száma. Az új 3 rétegû üvegek sokkal hatékonyabban gátolják meg a termelt energia távozását, így hozzájárulnak a fûtésszámla csökkentéséhez. Ugyanakkor a napfény is nehezebben jut így a lakásba, amitõl úgy érezhetjük, hogy hamarabb besötétedik, és fel kell kapcsolni a villanyt.

Kecske is – káposzta is: a Solar kivitel és a g érték

A 3 rétegû ablakok fontos kiegészítõje lehet a Solar kivitel, amely elõsegíti a napfény ablakon keresztüli bejutását. A Solar kivitelt elsõsorban a közvetlen napfénynek kitett ablakokra érdemes használni, mivel itt mûködhet a leghatékonyabban a fénygyûjtõ képessége.

Az Internorm „Solar” üvege 3 rétegû ablaknál az energia 60%-át engedi be, amit a 0,6-os g érték jellemez. Ez 20%-al magasabb a piacon található legjobb értéknél is.

Jó, ha az ablakom passzívházhoz is alkalmas?

Attól lesz egy ablak passzívház ablak, hogy több energiát enged be a lakásba, mint amennyi távozik rajta keresztül. Az ablakon jellemzõ Uw értékkel és a g értékkel kiszámolható az energia áramlás összesített értéke, amely jellemzi a különbözõ ablakokat. A passzivházaknál alkalmazott ablak Uw értékének 0,8 alatt kell lennie, a legjobb Internorm ablak Uw értéke 0,63 W/m2K is lehet. Az Internorm ablakok kiemelkedõ hõszigetelésének köszönhetõen talán nem véletlen, hogy Magyarország elsõ három minõsített passzívházába Internorm ablakokat építettek…

Madarat tolláról, embert ablakáról…

Az elegancia bizony nem elhanyagolható szempont. Az igényes vevõk az esztétikára is nagy hangsúlyt fektetnek, sõt a statisztikák azt mutatják, hogy az Internorm vevõk jelentõs része elsõ látásra beleszeret az ablakba. Talán az ablak külön kiválasztható külsõ-belsõ színei, vagy külsõ és belsõ keretre külön választható eltérõ anyagok, a hihetetlenül finom és precíz, „osztrákos” kidolgozás ennek a titka? Egy dolgot éreznek azok, akik ezt választják: az Internorm ablak rangot ad a háznak.

Álmai ablakát november végéig akciósan veheti meg: 3 rétegû üveg most 2 réteg áráért bármely ablakra. A ráadás : amennyiben indolkolt, a Solar kivitel gratis.

Lepje meg Ön is párját, cseréje le ablakait Internormra a következõ 30 évre!

Kisebb gázszámla és napfényesebb otthon! Akciónk november végéig tart.

Kérjen ajánlatot az Önhöz legközelebb esõ Internorm márkakereskedõtõl!


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából