Kategória: Építõipari hírek
Utolsó módosítás: 2012-02-17
Hozzászólások: 0db

Három ország együtt a megújuló energiákért az ENREG ENERGIA REGENERABILAŸ kiállításon

Magyarország, Szerbia és Románia egyaránt érdeklõdést mutat a megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság iránt. Az energiaprogramok támogatása, a jogi háttér megteremtése, a megújuló energiapiac fejlesztése és a különbözõ célkitûzések elérése csak néhány azon pontok közül, amelyeket mindhárom ország meg kell valósítson. Románia legnagyobb euro regionális megújuló energia vásásra, az ENREG ENERGIA REGENERABILAŸ immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre Aradon, 2012. április 25-27. között, az Expo Arad Vásárközpontban.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Bár Románia birtokolja az európai kõolajforrás 5 százalékát és emellett a legnagyobb gáztermelõ Közép-Európában, az ország körülbelül a gázfogyasztás 33 százalékát és a kõolajfogyasztás 66 százalékát Oroszországból importálja. A fosszilis tüzelõanyagoktól való függõség ellensúlyozására, az ország nagyra törõ célokat tûzött ki. 2020-ra az energiafogyasztás 24 százalékát a megújuló energiaforrások fedezik majd és az ebbõl származó energiatermelés, hõszolgáltatás, valamint a hûtés és az üzemanyag-elõállítás bõvülni fog 2020-ig.

Romániában a megújuló energiaforrások potenciálja különösen nagy és a köztudatban egyre gyakrabban használatos a megújuló energiapolitika. A külföldi befektetések és a know-how is ösztönözve van. Ez alapján elmondható, hogy a jövõben a román energiapiac növekedése várható.

A legnagyobb potenciál a szél- és napenergia területén észlelhetõ. A szélenergia piac néhány éve virágzik Romániában, és a napenergia területén végrehajtott projektek száma szintén nõtt a közelmúltban. Ezen kívül a biomassza potenciál hatékony alkalmazása is elterjedõben van.

A piac növekedését elõsegítendõ a határ menti háromszögben, Románia, Magyarország és Szerbia között, a REECO immár 4. alkalommal szervezi meg az ENREG ENERGIA REGENERABILA® kiállítást. A vásárral egy idõben szakmai konferenciák kerülnek megrendezésre, ahol romániai és nemzetközi szervezetek, szövetségek, kutatók mutatják be a jelenlegi trendeket, kutatási eredményeket, technológiákat és az innovációkat a maguk területén.

A nemzetközi kiállítás és konferencia a következõ témákkal várják Önt: napenergia, biomassza, vízenergia, hõszivattyúk, geotermális energia, valamint energiahatékony építkezés és felújítás. A Szolár park, Biogáz utca és a Vízenergia Sétány külön vásárrészeket képeznek, ahol a szakmai látogatók az ezekbõl az energiaszektorokból résztvevõ kiállítókat könnyebben megtalálják.

További információkat az ENREG ENERGIA REGENERABILA® vásárról, a honlapunkon talál: www.enreg-expo.com


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából