Kategória: Nagyvilág , Szép házak, lakások
Utolsó módosítás: 2012-08-09
Hozzászólások: 0db

Hatalmas lakóház, mégis szerethetõ

Az óriási belsõ terekkel rendelkezõ lakásokat gyakran éri az a vád, hogy túlontúl személytelenek, nem adnak igazi családias hangulatot. Erre a Washingtonban álló épületre azonban ez aligha mondható. A természetes fa burkolatok és a mintás díszek, kiegészítõk valódi falusias életérzést varázsolnak ebbe az otthonba.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Négy hálószobája, szintén négy fürdõszobája, valamint hatalmas belsõ terei ellenére is olyan érzése támad az embernek, mintha egy parasztházba, vagy egy erdei lakba tért volna be. A nagy családi otthonban szinte minden fából van, ami csak abból lehet, és természetesen az eredetitõl alig különbözõ színûre lakkozva. Mintha csak egy lenne a természettel.

A falusias hangulatot tovább erõsítik a mintás szõnyegek, valamint a falra aggatott kisméretû képek, na és persze a dísztányérok a falon, illetve a polcokon. Mi sem természetesebb, mint hogy a vidéki lét kihagyhatatlan eleme, egy kemencére hasonlító kandalló is helyet kapott a lakásban.

A konyhában sem kell csalódnunk, népi motívumok és egyszerû, nem hivalkodó formák várnak itt ránk. Noha a konyha mérete – és a mögötte feltételezhetõ pénz – lehetõvé tenné a legmodernebb konyhatechnikai eszközök használatát, itt mégis minden egyszerû, barátságos, hangulatos. A ház lakóinak láthatóan nem volt céljuk, hogy vagyonukkal kérkedjenek, helyette inkább családias, praktikus, meleg otthont szerettek volna, ami természetesen sikerült is – nem is akárhogyan!

Talán a gyerekszoba az egyedüli hely, ahol leleplezõdni látszik a „csalás”, ez ugyanis már nem kifejezetten hasonlít egy vidéki gyerekszobára, de azt hiszem, ez minden további nélkül megbocsájtható. A szoba közepén ugyanis egy valódi lombház áll, remek lehetõséget nyújtva a gyerekeknek a játékra, vagy épp a félrevonulásra, ha ahhoz van kedvük.

Képek forrása: http://hookedonhouses.net/2010/07/14/this-bainbridge-island-home-comes-with-indoor-treehouse/


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából