Kategória: Nagyvilág , Szép házak, lakások
Utolsó módosítás: 2013-02-04
Hozzászólások: 0db

Hegyi kiruccanás a Yellowstone Park közelében

Ez nem csak egy ház. Ez egy életérzés. Ahogyan azt Candace Miller, a ház tervezõje, remekül megfogalmazta: „Olyat szerettünk volna alkotni, hogy minden szobában úgy érezd, itt születtél.” A cikkben nem csak ebbe a csodás épületbe nyerünk betekintést, de az építész gondolataiba is, amelyek nem kevésbé szépek, mint maga az épület.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

„Én vagyok a vezetõ tervezõ, de a szolgád vagyok, mert a te meglátásaid a legfontosabbak a saját otthonod megalkotásában.” Ez csupán egyetlen gondolat, amit Candace Miller papírra vetett az építkezést, az otthonunk megteremtését illetõen. Hasonló elvek vezették ennek a gyönyörû épületnek a tervezésekor is, amelynél a fõ szempont egyértelmûen a romantikus hangulat megteremtése, és a lehetõ legtökéletesebb kikapcsolódás volt.

„Abban hiszünk, hogy az otthonunk egy híd a természethez, és nem elválaszt attól.” Ez az épület valóban minden ízében a természet része, ugyanis alig találunk benne mesterséges anyagokat, akár a burkolatot, akár a falakat, vagy a berendezést nézzük. Habár ennyi pénzbõl hivalkodó modern ház is épülhetett volna, itt jól látható, hogy a barátságos légkör megteremtése volt az egyik legfontosabb szempont. A tarka mintás szõnyegek remekül szimbolizálják is ezt.

„Hallgatás, megértés, ötletelés vezet el odáig, hogy valóban olyan otthont tervezzek, amilyet az ügyfél szeretne. Igazából csak eszközöket adok a saját kreativitásodnak.” A képekbõl ugyan nem derül ki, de tervezésnél törekedtek a lehetõ leghatékonyabb energiafelhasználásra is, ami a tájolást, a szellõztetést, és az egyéb gépészeti berendezéseket illeti. Így a 360 Ranch nem csak kívülrõl látszik természetbarátnak, de valóban az is.

A képeket nézve tökéletes befejezésnek tûnik Miller szavaival zárni a cikket: „Ha azt szeretnéd, hogy az otthonod több legyen, mint egy ház, az építészednek többnek kell lennie egy tervezõnél.”

Képek forrása: http://www.ctmarchitects.com


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából