Kategória: Nagyvilág , Szép házak, lakások
Utolsó módosítás: 2012-08-16
Hozzászólások: 0db

Hivalkodó lakóház, a története mégis szerethetõ

Ez a különleges formájú vendégház a Sarasota-öbölben található. Meglehetõsen szokatlan alakjáról úgy vélnénk, nagy adag exhibicionizmus vezérelte e tulajdonost és a tervezõt, ám ez csak részben igaz. A formavilág elsõdlegesen a természet megóvását szolgálja. Képek és információk a cikkben.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A Sarasota-öbölben, egy árterületre épült a belülrõl leginkább hajóra emlékeztetõ épület. Emiatt természetesen cölöpökre kellett építeni, ami kihívást jelentett a tulaj számára. Az építkezés helyén ugyanis rengeteg fa áll, ám azok gyökereiben semmiképpen sem akartak kárt tenni az építtetõk.

Ki gondolná, de léteznek cégek, akik képesek olyan speciális cölöpözési technikát alkalmazni, ami nem, vagy csak nagyon kis mértékben károsítja a fák gyökereit, biztosítva ezáltal azt, hogy a meglévõ növények meg is maradjanak. Noha ez a módszer lényegesen drágább volt a hagyományos cölöpözésnél, a tulajok számára azonban nem volt kérdés, hogy élnek ezzel a lehetõséggel.

Az épület szokatlan henger formáját is a fák lombkoronájának megõrzése miatt kapta, így ugyanis követi az épület mögött lévõ ágak vonalát, nem gátolva azokat az egészséges növekedésben, valamint biztosítva azt, hogy az építkezés során ne kelljen azokból levágni.

A természetesség a belsõ dizájn terén is visszaköszön, ugyanis a falakat is fa borítja, természetes színûre lakkozva. Az építkezéshez felhasznált faanyag tartamos erdõgazdálkodásból származik. A lakótér egyébiránt nem kifejezetten nagy, egy hálószobából, egy konyhából, egy fürdõbõl, egy nappaliból, valamint egy körbefutó erkélybõl áll.

Képek forrása: http://www.archdaily.com


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából