Kategória: Nagyvilág
Utolsó módosítás: 2012-12-17
Hozzászólások: 0db

Hobbit kocsma Új-Zélandon – A Zöld Sárkány Fogadó

Miközben hazánk mozijaiba is betört a hobbit láz, az új-zélandiak remek idõzítéssel építenek a Hobbit: Váratlan utazás címû fantasy megjelenésére. A varázslatos szépségû szigetországban a film megjelenésével szinte egy idõben újabb látványossággal bõvült a filmbéli Megyének helyet adó vidék.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A néhány éve mesterségesen létrehozott turista faluban, Hobbitonban ugyanis december 1. óta igazi hobbit-kocsma várja vendégeit. A Green Dragon, vagyis Zöld Sárkány Fogadó megnyitóján maga John Key új-zélandi miniszterelnök nyitotta meg a kapukat az elsõ szomjas vendégek elõtt.

Az épületet a lehetõ legnagyobb történeti hûséggel húzták fel, így kissé a föld alá süllyesztve épült, természetesen a lehetõ legalacsonyabb belmagassággal. Nem kell azonban aggódniuk a középföldei sörre szomjas látogatóknak, az autentikus belsõ tér ellenére nem csak a Zsákos Bilbó magasságú vendégek férnek el kényelmesen.

Egyébként bár a kritikusok elég szigorúak voltak a Hobbit: Váratlan utazás címû film kapcsán, Új-Zélandot még mindig töretlenül látogatják a Gyûrûk Ura világának rajongói, és az új mozi kapcsán is legalább 100.000 turistával számolnak. Persze ez nem csoda, hiszen a szigetország tájai minden filmkritikától függetlenül is káprázatosak.

Forrás: http://haerdekel.hu/hobbit-kocsma-uj-zelandon-a-zold-sarkany-fogado/


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából