Kategória: Nyílászáró
Utolsó módosítás: 2009-08-11
Hozzászólások: 0db

Hõszigetelõ kerettel az energia-megtakarításért

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Gyakran elõforduló jelenség, hogy az új építésû házak, lakások esetében éppen a hõszigetelésen spórolnak, hogy így csökkentsék a költségeket, ill. próbálják meg kompenzálni az építkezés elsõ szakaszaiban felmerült költségtöbbletet. Sokan elfeledkeznek azonban arról, hogy a megspórolt költségek többszörösét kell a tulajdonosoknak majd megfizetni a havonta érkezõ energiaszámlában. Sok esetben azonban nem a megbízó takarékoskodása, hanem éppen a kivitelezés tökéletlensége a késõbbi panasz- és költségáradat fõ okozója. A VELUX ablak beépítése szakszerûen történt, mégis beázásra panaszkodik a lakás tulajdonosa, holott már hetek óta nem esett az esõ. A jelenség hõszigetelési hiányosságokra utal az ablak környezetében.

A kivitelezésnél nagyon körültekintõen kell rögzíteni a hõszigetelõ anyagot az ablak körül. A nem jól beépített (vagy hiányzó!) hõszigetelés miatt hõhidak keletkeznek és a lehûlt belsõ burkolaton megjelenik a páralecsapódás, amely a penészgomba megjelenését okozza. Az ilyen kivitelezési hibák sajnos elég gyakoriak. A legtöbb probléma tehát abból eredeztethetõ, hogy a tetõtéri ablak és a tetõszerkezet közötti kapcsolódási pontot nem szigetelik ki megfelelõen.

A ház legérzékenyebb pontja a hõszigetelés tekintetében a tetõtér. Hiába a legjobb minõségû tetõtéri ablak, ha körülötte a szigetelés nem megfelelõ vagy épp hiányzik. Ilyenkor nemcsak a meleg szökik kifelé, de az átnedvesedõ szigetelõanyag mind a tetõszerkezet, mind a tetõtéri ablakot tönkreteheti. Gyártóként erre a problémára egy kiegészítõ termék kifejlesztésével és forgalmazásával reagált a VELUX. A hõszigetelõ keret megakadályozza a hõhidak képzõdését az ablak és a tetõ csatlakozásánál, lényegében a kritikus rést tölti ki. Használata esetén a belsõ felület hõmérséklete az ablaktok körül kb. 5 fokkal lesz melegebb, ami jobb lakókomfortot és kb. 12%-kal kisebb hõveszteséget jelent. Alkalmazása csak azokon a tetõkön lehetséges, ahol a szarufa és a tetõtéri ablak tokja közötti távolság mindkét oldalon min. 2 cm. A csomag részét képezõ alátétfólia kifelé páraáteresztõ képességgel rendelkezik, ám a tetõtér irányába nem engedi be a nedvességet. Így megakadályozza, hogy kívülrõl nedvesség jusson az ablak és az azt körülvevõ hõszigetelõ anyag közelébe.

A VELUX tetõtéri ablakok min. 25 éves élettartamát figyelembe véve a BDX beépítõ csomag csak napi 1 Ft-ba kerül. Ennek ellentételezéseként hõhídmentes és energiatakarékos otthonban lelhet nyugalmat minden tetõtér lakó.

 

Velux Magyarország

1031 Budapest, Zsófia u. 1-3.

 

Telefon:            06-1/436-0601

Fax:                 06-1/436-0605

Web:                www.velux.hu

E-mail:             velux-h@velux.hu

Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából