Kategória: Építõipari hírek
Utolsó módosítás: 2013-02-12
Hozzászólások: 0db

HOZZUK EGYÜTT TETÕ ALÁ!

Kerámia tetõcserép középületeinken

Két fordulós pályázat Creaton termékekkel tervezett és megvalósított középületek tervezõi számára, 1 millió forint összdíjazással.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Új középületek tervezése során általánosságban talán nagyobb súllyal esik latba a funkcionalitásra törekvés, az építési elõírások sarokpontjaira kiemelt figyelemmel folyó tervezés, már a gazdaságossági szempontok miatt is. Ugyanakkor az épített környezet meghatározó részeiként a középületeink sem nélkülözhetik az esztétikai megfontolásokat az épületek egésze, és a tetõ kapcsán sem.

Különösen igaz ez a mûemlékek vagy mûemléki környezetben álló épületek esetén, ahol a kerámia tetõcserép lehet elõírás, akár a környezethez illeszkedés igényére, vagy a megbízói elvárásra adott válasz, minden esetre kézenfekvõ, logikus és szép megoldás, amely a gazdaságosság szempontjait is messzemenõkig kielégíti.

A Creaton Hungary Kft. célja, hogy felhívja a figyelmet a kerámia tetõcserepek középületeken történõ használatának elõnyeire, szépségeire, vagy azokra a mûszaki megoldásokra, amelyeket ezen õsi anyag mai modern gyártástechnológiával készült elemei nyújtanak.

A magyar tetõcserép piac meghatározó szereplõje ezért két fordulós pályázatával és neves zsûri bevonásával keresi az egyszerût, a kézenfekvõt, az egyszerûen szépet, és a valóban különleges mûszaki megoldásokat felsorakoztató, kerámia tetõcseréppel készülõ, vagy elkészült középületek tetõit.

ELSÕ FORDULÓ: TERVEZÉS/MEGVALÓSULÁS ALATT ÁLLÓ ÉPÜLETEK

A zsûri és a kiíró megvalósulás elõtt álló épületek tervein keresi a Creaton kerámia tetõcserép változatos felhasználási lehetõségeit, megvalósítási módjait az egyszerûtõl a legbonyolultabbig.

MÁSODIK FORDULÓ: MEGVALÓSULT ÉPÜLETEK

2012. január 1-je és 2013. november 8. között használatba vételi engedélyt kapott, Creaton termékkel megvalósult épületek tervezõi pályázhatnak.

JELIGE: KÜLÖNLEGES MEGOLDÁSOK

Minkét fordulóban a zsûri külön díjazhatja a tervezõ által érdekesnek, tanulságosnak, példamutatónak, szakmailag elõre mutatónak, a szakmai közvéleménnyel megosztandónak ítélt megoldásait.

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG MINDKÉT FORDULÓBAN

Marosi Miklós, Ybl- és Pro Achitectura díjas építész, az MMA rendes tagja, zsûri elnöke

Földes László, Ybl-díjas építész, UIA Council tag

Dr. Fülöp Zsuzsanna, okl. építészmérnök, okl. épületszigetelõ szakmérnök, egyetemi docens 

Kelemen Sándor, építészmérnök, a Creaton Hungary Kft. szaktanácsadója

BEADÁSI HATÁRIDÕK

ELSÕ FORDULÓ 2013. április 30. - 24.00

MÁSODIK FORDULÓ 2013. november 12. - 24.00

További információ: Build-Communication Kft. T: (23) 611-028 info@buildmarketing.hu

Pályázatok leadásának módja online feltöltés a következõ oldalon: www.akcio.creaton.hu/palyazat

További információ a Creaton termékekrõl, tervezõi CD igénylése (Archicadhez): info@creaton.hu www.creaton.hu


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából