Kategória: Dekoráció , Lakberendezés
Utolsó módosítás: 2014-04-02
Hozzászólások: 0db

Húsvéti készülődés otthonunkban

Közeledik a húsvét, mely a tavasz egyik legjelentősebb ünnepe. A „nyuszivárás”, tojásfestés és locsolkodás a gyermekek számára is kedves szokások, szívesen kapcsolódnak be ők is az ünnepet megelőző készülődésbe. Néhány egyszerű, gyermekeinkkel együtt is elkészíthető dekorációval nagyon vidám hangulatot teremthetünk otthonunkban.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

A húsvét a tavasz eljövetelének ünnepe is, ezért a dekorációk megválasztásánál tulajdonképpen minden jöhet, ami témájával, színeivel a tavaszhoz köthető: ágak, virágok, lepkék és madárkák. A kosár, nyúl, tojás, kiscsibe, bárány már kifejezetten a húsvéthoz tartozó szimbolikus tartalmú formák, jól variálhatók előbbiekkel.

Szeretem azokat a dekorációs lehetőségeket, melyek egyszerű alapanyagokból készülnek, és később is felhasználhatók, újraálmodhatók. A húsvéti ág asztalon, és padlóvázában is millióféleképpen felöltöztethető, és nagyon mutatós dísze lehet lakásunknak. A legegyszerűbb és legolcsóbb, ha színes (kék, zöld, sárga, narancs, rózsaszín) papírvirágokkal, papírlepkékkel, masnikkal színesítjük, de ha van néhány maradék üde filc anyag a birtokunkban, akkor érdemes a választott formákat ezekből elkészítenünk. A filcet könnyű nyírni, nem szükséges beszegni, és néhány szalag, gomb segítségével csodaszép dekorációkat varázsolhatunk belőlük. Kismadarat, tojást, szívecskét is varrhatunk az ágakra, néhány öltés, egy akasztó, és már tarkább is lett környezetünk. Az elkészített díszekből biztosan jut a bejárati ajtóra is, így a tavaszi hangulat már ott is érezhető lesz. Ajtódíszt készíthetünk régi képkeretből vagy koszorúból is, színes dekorszalagokkal bevonva és selyemvirágokkal díszítve igazán vidámmá alakíthatók.

 

 

Az élő, illatos virág nem helyettesíthető semmivel, mindenképpen ajánlanám, nagyon jó hatással van közérzetünkre. Tavaszi virágaink önmagukban is gyönyörűek, de ha érzünk magunkban kreativitást, a vázát, cserepet, kaspót, díszíthetjük vidám fonallal, szalaggal, színes raffiával. 

Nincsen húsvét kosárka nélkül, kosarunk pedig szinte bármiből lehet. Választhatjuk a klasszikus fonott kosarat is, de ha bátrabbak vagyunk, kartondobozból, üres tojástartóból, műanyag palackból, befőttes üvegből, virágcserépből is készíthetünk kosarat. Pöttyös, csíkos szalagokkal, krepp papírokkal, muffin papírokkal, színes kartonokkal vagy textíliákkal elrejthetjük eredeti külsejüket, és megtöltve már kosárkaként tehetjük őket asztalunkra. 

A tavaszi nagytakarítás és kertrendezés után jöhet otthonunk díszítése! Merítsünk ihletet a természetből, majd vegyük elő az ollót, ragasztót, tűt, cérnát, és alkossunk együtt jókedvűen! 

Laky J. Eszter

Képek forrása: 1, 2, 3, 4, 5


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából