Kategória: Nagyvilág , Szép házak, lakások
Utolsó módosítás: 2015-02-16
Hozzászólások: 0db

Ideális ívek

Robert Harvey Oshatz meglehetõsen különleges látásmódú építész, ami az általa tervezett és megvalósított épületeken is jól látszik. Ez a Milwaukeeban álló lakóház szokatlan és merész formavilágával egyáltalán nem lóg ki a munkái közül. A cikkben szemet gyönyörködtetõ képeket láthatunk errõl a nem mindennapi épületrõl.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Aki a Chenequa Residence névre hallgató házban 90 fokos sarkot akar keresni, annak alapos kutatásba kell fognia. Robert Harvey ugyanis nem kimondottan ragaszkodik ahhoz, hogy egy háznak ház formájúnak kell lennie, sõt – amint a képeken is látható – gyakorlatilag alig hasonlít mûve egy hagyományos értelemben vett családi házhoz.

A Chenequa Residence voltaképpen nem is felfogható egyetlen épületként, ugyanis funkcióit illetõen igen élesen el vannak határolva egymástól a különbözõ részek. Három fõ területre osztották az épületet. A mindig használatos lakórészre, a viszonylag sûrûn látogatott szórakoztató-sportoló szobákra, és a nagyszülõk látogatásakor leginkább használatos vendéghelyiségekre.

A lakóház közepén egy hatalmas, kõburkolattal ellátott oszlop áll, mintegy tengelyként, ami körül forog az élet a lakásban. Az ívek, a lágy vonalvezetés is az élet természetes folyását, ha úgy tetszik forgását segíti, a szokatlan külsõ ellenére kellemes, élettel teli érzetet adva az ott tartózkodóknak.

Képek forrása: freshome.com


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából