Kategória: Nagyvilág
Utolsó módosítás: 2013-04-03
Hozzászólások: 0db

Ilyen egy magyar földház

Ha különleges, a hagyományostól eltérõ lakóházakról esik szó, általában külföldi példával szoktunk élni, és nem egyszer elhangzik az is, hogy bizony milyen jó lenne, ha a magyar építészek, építkezõk is el tudnának néha kissé rugaszkodni a megszokottól. Néhányan azonban még azt is tudni vélik, hogy Magyarországon nem lehet építési engedélyt kapni földházra. Itt a ház, ami mindezekre rácáfol.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Ez az igen szemrevaló épület Dány-Szentkirályon épült, és nem régiben talált új gazdára. A tulajdonosa láthatóan nem kívánja a nagyközönség elé tárni a lakóházat, ami teljességgel érthetõ is. Így azonban csupán ezzel a három fotóval tudunk szolgálni Olvasóinknak. Ez is több azonban a semminél, és ami még fontosabb, ennyi is elegendõ ahhoz, hogy lássuk, itthon is akadnak igazán különleges gyöngyszemek, ami a lakóépületeket illeti.

Az egész ház boltíves kialakítású, ami igazodik a domb alakjához, amiben „meghúzódik” az épület. A boltív a 80 cm széles alapra irányítja a teljes terhelést.

A tetõbevilágítók általában szerves részeit képezik a földházaknak, tekintve, hogy oldalsó ablakokkal csak elvétve találkozhat az ember az ilyen jellegû építményekben. Itt ez is kifejezetten ízlésesen, a boltíves kialakításhoz illõen lett megtervezve és kivitelezve.

Érdemes még alaposan szemügyre venni az elõszoba padlóburkolatát is, ami nem más, mint osztályozott kulékavics, gyantába öntve. Amellett, hogy ez a burkolat legalább annyira különös, mint az épület egésze, meglepõen jól tisztítható, és még kellemes is járni rajta.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.

Még több cikk kategóriából