Kategória: Gazdasági hírek
Utolsó módosítás: 2011-12-29
Hozzászólások: 8db

Ismét lesz szocpol januártól

2012. január elsejétõl a gyermekes, vagy gyermeket tervezõ fiatal házaspárok ismét igényelhetnek szociálpolitikai támogatást új lakás építéséhez, vagy vásárlásához. A feltételek némileg szigorodtak a korábbi szocpolhoz képest, ami kompromisszumra is kényszerítheti az új igénylõket, ugyanakkor a korhatár nõtt.

A tartalom a hirdetés alatt folytatódik

Artra 2015.10.12.

Ki igényelhet szocpolt?

Gyermeket nevelõ, vagy vállaló fiatal házaspár igényelheti a támogatást. Fiatal házaspárnak számít az, amelynek egyik tagja sem töltötte még be a 40. életévét. Az elsõ gyermek vállalására négy-, míg a másodikra nyolc évet kap a szocpolt igénylõ házaspár. Az igénylõnek nem lehet semmilyen jellegû köztartozása, valamint az egyik házastársnak legalább 180 nap biztosítási idõvel kell rendelkeznie. A bank részére benyújtott költségvetésnek minimum 70 százalékáról számlával kell rendelkeznie az igénylõ párnak, és a számlát kiállító cégnek, vagy vállalkozónak a benyújtás idején az adóhatósági nyilvántartásban szerepelnie kell.

Milyen lakásra igényelhetõ a szocpol?

Azon lakások vonhatók be a szocpolba, amelyek 2010. január elseje után kapták meg az építési-, vagy a használatba vételi engedélyt. A lakások négyzetméter ára nem haladhatja meg a nettó 300 ezer forintot. Mivel az állam támogatja az alacsony energiafogyasztású lakóházak építését, így ezen lakások négyzetméter ára a nettó 350 ezer forintot is elérheti. Ezen árak miatt bizonyos típusú lakóházak, illetve számos település frekventált helyei számításba sem jöhetnek a szocpolt igénybe venni kívánó házastársak számára. Mivel a négyzetméter árak jelentõsen korlátozzák az igénylõket, így számos ponton kompromisszumot kell majd kötniük az igénylõknek.

Mennyit igényelhetünk?

A szocpol összege a gyermekek számától, illetve a kiszemelt lakástól is függ. Két gyermek esetén 800.000 és 1.300.000 forint közötti vissza nem térítendõ támogatást kaphat a házaspár a lakás nagyságának függvényében. Három gyermek után 1.200.000 és 2.000.000 forint közötti összeg jár, négy, vagy annál több gyermek után pedig 1.600.000-tól 2.500.000 forintig terjedhet a támogatás mértéke.

Az energiatakarékos osztályba sorolandó lakóházak esetén a támogatás összegét 1,1-del szorozzák fel, a fokozottan energiatakarékos lakásoknál pedig 1,2-del. Azon lakóházakra, amelyek energiafelhasználásra évente nem haladja meg a 25 kWh-t négyzetméterenként, 1,3-del felszorzott támogatás igényelhetõ.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges!
Ha még nem regisztráltál, akkor itt megteheted.
Vagy használd a facebook profilodat.
Név: Trabusz Dátum: 2011-12-30 10:28:53
Legyen a tiéd... :)
Név: Tata02 Dátum: 2011-12-30 10:23:38
Elragadtattam magam, jogos volt a moderálás, és elnézést is kérek érte, de csak a honlap karbantartóitól. Pócz Tamás, veled meg nem vitatkozom tovább, akinek van egy kis esze, úgyis látja, hogy idiótaságokat írsz. Nekem erre nincs idõm, de legyen Tiéd az utolsó szó, írj még valamit. :)
Név: Trabusz Dátum: 2011-12-30 09:19:31
Ha egyáltalán ez a nevem...

Szerintem a két megfogalmazott szövegnek abszolút semmit köze sincsen egymáshoz...

Nem mindegy, hogy 2010 jan. 1-je utáni lakásépítési- vagy használatba vételi engedélyrõl beszélünk...

Vagy


Új lakás vásárlása esetén 2010 jan 1.je után kiadott lakhatási engedélyrõl illetve új lakás építése esetén 2010 jan 1-je utáni kiadott építési engedélyrõl is beszélünk


Egy ilyen fórumon a trágárkodásnak nincsen helye... Tata...

Ezek tények...

Az hogy a saját oldalamra több felhasználói névvel beírogatok, ehhez én tudok gratulálni...
Név: cornedge Dátum: 2011-12-30 08:15:16
Tisztelt Pócz Tamás!

Egy pillanatra megállt bennem az ütõ, amikor átfutottam a hozzászólásokat, és nagy betûkkel azt láttam, hogy VALÓTLAN információkat tartalmaz a cikk. Aztán végigolvastam a hozzászólását, és látom, sikeresen megismételte, amit a cikkben is leírtak. Úgyhogy mondhatni, Ön tévesztett meg engem, de szerencsére csak egy percre. A cikk ugyan pontosabban is megfogalmazhatta volna, de minimális logikával így is nyilvánvaló, hogy milyen házra mi vonatkozik. Ha ezt Önnek a szájába kell rágni, akkor olvasgassa a magyar Közlönyt, rendkívül olvasmányos írások vannak benne. :)

(A Hitelinfózást én sem értem.)
Név: Tata02 Dátum: 2011-12-30 07:51:54
Már figyelem itt a hozzászólásokat egy ideje, láttam, hogy idõközben törölve is lett. Pócz Tamás! Te milyen "Hitelinfó"-nak írogatsz itt??? Mi köze a hitelinfónak ehhez az oldalhoz?

Ebbõl is látszik, hogy mennyire képben vagy. Ha nem tudod értelmezni az írott szöveget, akkor teljesen felesleges verni itt a nyáladat. Mit nem tudsz ezen a mondaton értelmezni te (moderálva).

Gondolom azért törölték az elõzõ hozzászólásodat is, mert hülyeségeket írsz, ráadásul olyan stílusban, amiért jobb helyeken pofon jár te (moderálva). Inkább örülnél, hogy törölték a szövegedet, mert ezzel csak leégeted magad, ráadásul teljes névvel. :) Gratulálok, (moderálva).
Név: Trabusz Dátum: 2011-12-30 07:33:14
Kedves Hitelinfó!

Önök szavai...
"Azon lakások vonhatók be a szocpolba, amelyek 2010. január elseje után kapták meg az építési-, vagy a használatba vételi engedélyt."

A magyar Közlöny szavai...

"(a továbbiakban: lakásépítési támogatás) vehetõ igénybe a Magyarország területén 2010. január 1-jét követõen
kiadott
a) építési engedéllyel rendelkezõ új lakás építéséhez, vagy
b) használatbavételi engedéllyel rendelkezõ új lakás vásárlásához"

Link kozlony.magyarorszag.hu/pdf/11106

Én személy szerint csak a dátumot látom ugyan annak illetve pár szó egyforma de a megfogalmazásnak köze sincsen egymáshoz illetve az önök által leírtakban a ill b pontot sem látok ami a LÉNYEG és a VALÓSÁG!!!
Önök nem valós tényeket közölnek hanem VALÓTLANOKAT, amellyel becsapnak embereket közöttük bennünket is egy 5 percre ha nem olvasunk utána akkor reménykedhetnénk az igénylés percéig!
Azzal, hogy törlik a bejegyzésemet amiben az igazság van leírva nevetséges, sokkal egyszerûbb lenni talán szerintem kijavítani a fórumukat valós információra!!!

Üdv

Tamás

Név: Építési Portál Dátum: 2011-12-29 20:44:05
Kedves Tamás!

Az Ön által leírtak szerepelnek jelen cikkben is más szavakkal.
Név: Trabusz83 Dátum: 2011-12-29 20:20:06
Kedves Portál!


Kezdtünk a levegõbe csapni az önök hírét olvasva de azért utána olvastunk egy picit és a közlönyben meg is találtuk ami a valóság amit önök félre írtak.
Új lakás építése esetén 2010 jan. 1-je után kiadott építési engedéllyel, új lakás vásárlásnál 2010 jan. 1-je után kiadott lakhatási engedéllyel rendelkezõ SZERENCSÉS emberek reménykedhetnek...(nevetséges)a Szocpol-ra.
Szeretném ha önök is utána olvasnának és javítanák az oldalukat mert félre informálják az embereket és ez elég kellemetlen volt nekünk is illetve még aki eljut erre az oldalra.

Üdv

Tamás

Még több cikk kategóriából